Annonce
Politik

Vanløse stormer ind på Rådhuset: Slut med at være overset

Katrine Hassenkam Zoref fra Enhedslisten er en af de fire kandidater, der nu skal repræsentere Vanløse i Borgerrepræsentationen.. Foto: Lars Svankjær
Hele fire kandidater kom ind i Borgerrepræsentationen 16. november. Tre kvinder og en mand.

- Det lå lidt i kortene efter Socialdemokratiets samlede resultat kom frem, men jeg er glad for det, vi har opnået i Vanløse.  Jeg føler, vi har ført en god kampagne, og det er jeg stolt af, og så er jeg glad for, at Socialdemokratiet fortsat er det største parti i Vanløse, og det håber jeg, at jeg og de andre lokale har bidraget til, udtaler socialdemokratiets lokale kandidat i Vanløse, Rikke Skovgaard Andersen. Hun fik 433 stemmer, som ikke var nok til at få et af de 10 mandater som Socialdemokratiet fik i Borgerrepræsentationen.

Stiller du op om fire år?

- Jeg bor her og vil fortsat engagere mig i Vanløses udvikling, men om jeg stiller op, det tør jeg ikke spå om, udtaler Rikke Skovgaard Andersen.

Annonce

En anden vanløseborger, der hellere kommer ind på Rådhuset i den her omgang, er SF´eren og formanden for SF Vanløse, Jonas Neivelt. Han fik 219 personlige stemmer.

Op ad bakke

- Jeg vidste godt, at det ville være op ad bakke som førstegangs-kandidat, men jeg havde måske håbet på at få lidt flere personlige stemmer, men sådan er det, udtaler Jonas og henviser til en af de andre kandidater Emil Slot Andersen, der til gengæld kom ind.

- Der har været en skarp konkurrence, og Emil Slot Andersen fik et flot valg på trods af, at han trodser sit eget partis holdninger. Jeg glæder mig til at se, hvordan han vil følge op på de mange løfter, han kom med.

På spørgsmålet om han stiller op igen om fire år, kan Jonas Neivelt ikke svare på.

Emil Sloth Andersen fra Radikale Venstre fik 1776, og er derfor nummer 20 blandt de 25, der har fået flest stemmer i Københavns Kommune, og han er glad.

- Jeg har det helt fantastisk godt, og jeg er overvældet, fordi det ikke skal være en hemmelighed, at sådan en valgkamp til tider kan være stormfuld, men nu er jeg klar til at arbejde for København og ikke mindst Vanløse, for det jeg har oplevet, når jeg har været ude i bydelen at tale med folk, det er, at folk oplever, at Vanløse bliver overset, og det vil jeg gøre alt for ikke kommer til at ske igen.

Rikke Skovgaard-Andersen fik ikke stemmer nok til at komme i Borgerrepræsentationen for Socialdemonkratiet. Foto. @copenhagenbykat

Hellere ikke den, i nogens øjne kontroversielle, Hussain Ali fra Det Konservative Folkeparti fik nok stemmer. Men han giver ikke op.

- Det handler om at fortsætte, fortsætte og fortsætte, og på et tidspunkt er jeg inde, derfor ser jeg det ikke som et nederlag, udtaler han.

Annonce

Stemmesluger flyttet til Vanløse

Et af helt store stemmeslugere i Vanløse (og de andre bydele, red) var Enhedslisten.

Her kom hele tre kandidater ind. Charlotte Lund, Sinem Demir samt Katrine Hassenkam Zoref.

Og Katrine Hassenkam Zoref glæder sig til at kæmpe for et mere bilfrit Vanløse ind på Rådhuset.

- Privat bilisme fylder, og jeg synes, vi skal fokusere mere på de bløde trafikanter. På spørgsmålet om elbiler er løsningen er hendes svar.

- El- biler er ikke et hjertebarn, da jeg ikke tænker, på el-spil som en super grøn løsning, udtaler Katrine Hassenkam.

Det er helt overvældende at blive valgt med så mange stemmer, og jeg havde slet ikke forventet det, især fordi jeg ikke hang i lygtepælene.

Sinem Demir

En anden fra Enhedslisten, der kom ind er Semin Demir, som flyttede til Vanløse under kommunalvalget. Hun fik hele 3.480 personlige stemmer, hvilket betyder, at hun endte på en flot 9. plads, blandt de 25 der fik flest stemmer i hele København.

Og hun er helt overvældet.

- Det er helt overvældende at blive valgt med så mange stemmer, og jeg havde slet ikke forventet det, især fordi jeg ikke hang i lygtepælene. Og derfor varmer det virkelig mit hjerte, at flere har set det arbejde og den aktivisme jeg laver til hverdag, og sat et kryds ved mit navn, og jeg vil gøre mit bedste for at leve op til den store tiltro.

Annonce

Kæmper for billige boliger

Du er jo lige flyttet til Vanløse, hvad vil du have fokus på som repræsentant for Vanløse?

- Jeg er først lige flyttet til Vanløse en uge inden valgkampen, og ved desværre ikke så meget om bydelen endnu.Men jeg vil rigtig gerne have, at vi får bygget flere billigere boliger på Fengergrunden. Derudover har vi også en kæmpe udfordring med el-ladestandere. Vi har kun to ladestandere med to stik i hver i Vanløse, og det er simpelthen ikke godt nok. Derudover har vi også brug for at styrke Vanløse til at være en bydel, hvor de unge har lyst til at bo og være i udtaler den nye Semin Demir, der glæder sig til at lære endnu mere om bydelen.

Den sidste kvinde, der også kom ind fra Vanløse, er Charlotte Lund. Hun har boet i Vanløse i små fire måneder.

- Jeg er bare så glad, mest af alt fordi vi i Enhedslisten har ført en fælles valgkamp.

Hvad vil du kæmpe for?

- Fengergrunden har fyldt og fylder meget, og jeg vil tage til det kommende budgetforlig, tage med hvordan vi for eksempel kan få billige boliger på grunden, svarer hun og tilkendegiver, at det i den forbindelse er et interessant match med Emil Slot Andersen fra Radikale Venstre, der har samme dagsorden.  Udover at stoppe byggeriet på Fengergrunden vil hun også kæmpe for,  unge med udfordringer og den uro der er omkring Vanløse Torv bliver løst.

Som rosinen i pølseenden kom kandidat for Det Konservative Folkeparti, Jens Wedenborg ind som 3. suppleant med 466 stemmer.

Se stemmetallene for Vanløse her:Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

corona belønning

Se, hvem der får 5.600 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Annonce