Annonce
Navne

Vanløse-professor får pris for sin indsats under corona-pandemien

Thomas Benfield glæder sig til at bruge noget af prisen til at rejse til New Zealand eller Japan sammen med sin familie. Foto. Privat

Professor og overlæge på Hvidovre Hospital, Thomas Benfield, modtager Hartmann Mindeprisen 2021, som ud over æren lyder på 300.000 kroner.

Prisen bliver hvert år givet til en person, der indenfor det danske samfund har præsteret en særdeles værdifuld indsats af social, humanitær, videnskabelig eller kulturel karakter. Og i år har bestyrelsen bag prisen fokus på corona-sygdom.

Thomas Benfield har, ifølge Hartmann Fonden, gennem det seneste år leveret en stor indsats som kliniker, forsker og formidler i relation til COVID-19, hvor han, som ansat, ved Infektionsmedicinsk afdeling, Hvidovre Hospital, har behandlet særligt mange patienter med denne corona.

Annonce

Hartmann Mindepris

Prisen er stiftet af Hartmann Fondens bestyrelse for at sætte et mindesmærke over det livsvarige arbejde, de tre brødre bag virksomheden Brødrene Hartmann A/S havde udført. Fonden har ikke længere tilknytning til virksomheden. Det er 33. gang at Hartmann Prisen uddeles.

- Det er både lidt overraskende og overvældende at modtage prisen, for der er så mange andre end mig, der har fortjent den efter det sidste år. Men det varmer selvfølgelig også, og jeg er beæret og stolt, særligt fordi bestyrelsens begrundelse er min kombination af forskning, patientkontakt og formidling, siger Thomas Benfield, der vil bruge nogle af de 300.000 kroner på at være mere sammen med sin familie, som, på grund af pandemien, ikke har set meget til ham i 2020.

- Jeg og min kone har tre børn i skolealderen, og de jokede på et tidspunkt med, at det var godt, jeg så tit var i fjernsynet, for så fik de da set mig. De elsker at rejse, så planen er, at vi, lige så snart muligheden er der, skal til New Zealand eller Japan og være sammen, siger Thomas Benfield.

Thomas Benfield

Thomas Benfield er født i 1965, blev læge i 1992, og han er specialist i intern medicin og infektionssygdomme efter klinisk uddannelse på en række danske hospitalsafdelinger samt ophold i USA. Han forsvarede i 2003 sin doktordisputats med titlen: Clinical and experimental studies on inflammatory mediators during AIDS-associated Pneumocystis carinii pheumonia. Thomas Benfield har desuden været vejleder for en række PhD studerende, post docs samt forskningsårsstuderende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce