Annonce
#72timer

Sarah er frivillig hjemløs i tre dage: Jeg skal finde et sted at gemme mig om natten

Sarah Lorentzen er frivillig hjemløse i tre dage. Foto. Chili Djurhuus
I tre døgn skal Sarah Lorentzen være hjemløs for, i samarbejde med Hus Forbi og VanløseLIV.dk, at sætte fokus på hjemløshed. Hun håber, at de tre dage giver hende et nuanceret indblik i det at være hjemløs og ikke mindst baggrunden for, hvordan nogle ender som hjemløse.

Da VanløseLIV.dk ledte efter en fra bydelen der ville være frivillig hjemløs i tre dage, for at sætte fokus på hjemløshed og rejse penge til Hus Forbi i anledning af organisationens 25-års jubilæum, var Sarah Lorentzen hurtig til at melde sig.

Hvorfor har du valgt at være frivillig hjemløs?

- Hus Forbi fylder meget, og jeg synes de gør det rigtig godt.

Annonce

Hvordan har du det, når du møder en hjemløs?

- Jeg får det svært, når jeg for 14. gang siger nej tak til en Hus Forbi sælger, fordi jeg allerede har købt avisen. Jeg føler lidt, at jeg skal have en undskyldning, siger Sarah, der ville ønske, at der var andre måder at støtte Hus Forbi på, og derfor meldte hun sig hurtigt til projekt #72timer , hvor hun skal være hjemløs i 72 timer.

Mørkeblå, men ikke ligeglad

- Jeg tænkte, det var en fed måde at komme ind på livet på de hjemløse og høre om dem og deres liv, fortæller Sarah, der har svært ved at forstå, hvordan man ender som hjemløs.

- Der må være sket noget alvorligt i deres liv, og det er jeg nysgerrig på, fortæller Sarah, og fortsætter.

- Der må være måder, hvor vi kan hjælpe hinanden på. Jeg har mange ideer, og men ved ikke hvor og hvordan jeg skal starte. Og derfor vil jeg gerne forstå.


Jeg er træt af holdningen af folk tror, at man er ligeglad med de svage fordi man stemmer blåt.

Sarah Lorentzen


Hvordan har du det med at skulle bo på gaden i tre døgn?

- Det bliver udfordrede at skulle bo på gaden, men jeg tænker, at jeg kan blende ind, men jeg er sikker på, at jeg bliver meget træt, da jeg nok ikke får sovet så meget, da jeg tænker, det bliver svært at slippe kontrollen ud af det blå og sove udenfor, siger Sarah og fortsætter.

- Og tænk, jeg skal bare gøre det i tre dage. Der er folk, der gør det hele tiden. Det må være hårdt, siger Sarah, der er træt af, at folk tror, at man ligeglad med socialt udsatte, fordi man højreorienteret.

- Jeg er i den grad i den mørkeblå ende rent politisk, og jeg er træt af, af folk tror, at man er ligeglad med de svage fordi man stemmer blåt. Jeg tror, at det, at tage ansvar, er vigtigt, da der er værdiskabelse i, at man tager ansvar, da det løfter mennesket. Det er vigtigt at have et mål med det man gør.

Annonce

Et sted at gemme sig

Hvad tænker du om, at du, som kvinde, skal være hjemløs?

- Forleden var jeg ude at gå om aftenen i Vanløse, og Vanløse by night er noget andet. Jeg så nogle store grupper af unge. Så det er nok et andet Vanløse jeg kommer til at møde.

Hvor vil du sove?

- Jeg tænker at finde et sted, hvor jeg kan føle mig tryg. Et sted, hvor jeg kan gemme mig, hvis jeg ikke bliver parret med en hjemløs, der kender et godt sted at sove.

Hvor kan sådan et sted være?

- Det kunne være en opgang, siger Sarah, der har en forventning om, at folkene bag projekt #72timer passer på hende, fordi hun for eksempel har en telefon på sig.

Sarahs mand, Søren Lorentzen er stolt af sin hustru.

- Jeg synes, hun er mega sej, og jeg synes det er så fedt, at hun gør det, fordi de hjemløse er jo noget, vi, hver dag, har inde på livet, fordi vi har Hus Forbi som naboer. Og det undrer os tit, at folk er hjemløse, siger Søren og refererer til en ung hjemløs mand, der går rundt i Vanløse.

- Der er jo en masse ubekendte faktorer, siger Søren. Han kigger på Sarah og smiler.

- Sarah er sej. Men det ændrer sig nok, når jeg ikke kan være der og sikre, at hun er under trygge rammer. Når hun tager i byen (før corona, red) siger jeg for eksempel altid; ’Husk at skive, når du går hjem’, og sådan bliver det jo ikke, siger han og får at eftertænksomt udtryk i ansigtet.

- Ja det bliver meget anderledes ikke at have en varm seng. Ikke at kunne låse min dør og føle mig tryg, der hvor jeg er, siger Sarah afsluttende.

Sådan støtter og donerer du

Som virksomhed skriver du det ønskede beløb til 72timer@husforbi.dk hvorefter Hus Forbi sender en faktura. Private køber en avis af den lokale Hus Forbi-sælger og skriver det betalte beløb på sms til 30504816. Indsamlingen varetages alene af Hus Forbi.

Hvorfor #72timer ?

Fordi Hus Forbi i år fejrer 25 års jubilæum. I den anledning vil vi sætte konstruktivt og løsningsorienteret fokus på flere hjemløseproblematikker og sender derfor en læser ud i frivillig hjemløshed i tre døgn. 72 timer hvor den ’hjemløse’ på egen krop oplever problemer og udfordringer og beretter om oplevelserne. I de tre døgn vil vi også samle penge ind til netop Hus Forbi, og det er vores ambition at runde en halv million kroner i jubilæumsgave til den corona-trængte organisation. #72timer kan følges på alle vores medier frem til 12. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce