Annonce
Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Azadeh Tabrizi frygter, at hun en dag ender med at blive sendt til Iran, hvor hun skal bære slår og være tildækket. Foto. Chili Djurhuus
I december fik 43-årige Azadeh Tabrizi afslag på permanent opholdstilladelse. Rosa Lund (EL) fra går nu ind i sagen.

43-årige Azadeh Tabrizi har boet i Danmark i 18 år og haft sin egen frisørsalon i seks år.

Hun har fået afslag på permanent opholdstilladelse, til trods for at hun har boet i Danmark i 18 år og haft sin egen frisørsalon i seks år.

Årsag. Hun ikke har medsendt en prisliste til Udlændingestyrelsen, i sin ansøgning om perment opholdstilladelse.

Annonce

- De (Udlændingestyrelsen, red.) har fået alt, og jeg har masser af kunder, fortæller Azadeh, der har brugt 5.000 kroner på ansøgningen og flere tusinde kroner på revisor-regninger.

Advokat: Mange små erhverv får afslag

- Jeg er chokeret. Azadeh har mange forskellige ydelser, alt ud fra hvad man skal have lavet ved sit hår eller ansigt. Og derfor giver afslaget ingen mening, udtaler Azadehs revisor, Adib Aiada Al-Kubaisi, der er forundret.

Også advokat (H) og partner Claus Johansen, der dagligt arbejder med sager om permanente opholdstilladelser, undrer sig. Ifølge ham er Azadehs sag ikke unik.

Azadeh Tabrizi er frustreret over at hun har fået afslag på opholdstilladelse. Årsag. Hun har ikke sendt en prisliste over sine ydelser son frisør. Foto. Chili Djurhuus

Han fortæller, at mange små serviceerhverv får afslag i forhold til fuldtidsarbejde, fordi Udlændingestyrelsen ikke mener, at der i tilstrækkeligt omfang er dokumenteret fuldtidsbeskæftigelse, og det undrer ham, at lønnet arbejde favoriseres frem for selvstændig erhvervsvirksomhed.

Det handler i vores regler ikke om den tjente krone, men om timerne og her burde det altså være nok, at man selvfølgelig arbejder, når man har sin egen salon. Ellers er det jo en skævvridning mellem selvstændige og lønmodtagere.

Rosa Lund, udlændingeordfører for Enhedslisten

- Hendes allerede indsendte dokumentation burde være tilstrækkeligt, da hun kan ikke rigtig kan sende yderligere, men selvfølgelig skal hun også nøje redegøre for sine daglige gøremål, udtaler han til VanløseLIV.

Annonce

Rosa Lund: Regide regler

Baseret på VanløseLIVs dækning af sagen vil udlændingeordfører for Enhedslisten, Rosa Lund, nu bede udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye om at se på, hvad der er gået galt  i sagen.

- Det virker jo helt skørt, at de seks år, Azadeh har arbejdet, ikke tæller med i optjeningen til permanent ophold, udtaler Rosa Lund, der mener at reglerne i forvejen er alt for stramme.

Det ville vi gerne have spurgt integrations- og udlændingeminister, Mattias Tesfaye (A) om

Når man søger om permanent opholdstilladelse:

  • Hvordan kan det være at lønnet arbejde ( og de timer man har arbejdet) favoriseres frem for selvstændig erhvervsvirksomhed i forbindelse med ansøgning permanent opholdstilladelse?
  • Rosa Lund udtaler "at Reglerne er alt for rigide. Det handler i vores regler ikke om den tjente krone, men om timerne og her burde det altså være nok, at man selvfølgelig arbejder, når man har sin egen virksomhed. Ellers er det jo en skævvridning mellem selvstændige og lønmodtagere" udtaler hun. Hvad siger du til det?

    Integrations- og udlændingeminister, Mattias Tesfaye (A) har ikke vendt tilbage på vores henveldelse.

- Reglerne er alt for rigide. Det handler i vores regler ikke om den tjente krone, men om timerne og her burde det altså være nok, at man selvfølgelig arbejder, når man har sin egen salon. Ellers er det jo en skævvridning mellem selvstændige og lønmodtagere, udtaler hun.

Foto. Steen Brogaard


Vi har forelagt udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye sagen samt Rosa Lunds udtalelser.

Hans presserådgiver svarer i en mail, at Mattias Tesfaye ikke kommentere på konkrete sager, der er eller har været under behandling i Udlændingestyrelsen.

På spørgsmålet om Mattias Tesfaye kan udtale sig generelt om reglerne for permanent opholdstilladelse er for stramme, er der ikke kommet svar i skrivende stund.

VanløseLIV har desuden forsøgt at få en kommentar fra flere af Folketingets udlændingeordfører blandt andet Pernille Vermund (NB), Pia Kjæsgaard (DF), Mads Fuglede.

Udlændingestyrelsen har efter VanløseLIVs dækning af Azadehs sag  oplyst hende pr. 11. januar, at de genoptager hendes sag.


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Højeste smittetal i Vanløse nogensinde: Lider din virksomhed, daginstitution eller skole?

Samfund

Derfor ligger Fengergrunden brak: Det startede med tre konkurser

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Feminisme

- Er du min mor i dag? Sammen med seks andre kvinder opfostrede Inger en datter

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Vanløse

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Offentlig transport For abonnenter

Få overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Permanent opholdstilladelse For abonnenter

Azadeh fra Vanløse har knoklet i sin frisørsalon i seks år: Prisliste spænder ben for permanent opholdstilladelse

Samfund

- Kommende butik  på Jydeholmen bidrager ikke til et levende eller indbydende hjørne

Annonce