Annonce
Debat

Radikal kandidat: Billige boliger på Fenger-grunden nu! Det er vores bydel

Emil Sloth Andersen. Foto. Privat

I Vanløse Liv meldte jeg for nyligt ud, at jeg ønsker at bygge billige boliger på Fenger-grunden, som ligger ved Vanløse St. Grunden har stået tom i over 10 år. Hvis bygherren Flemming Fenger bygger et nyt center dér, som han ønsker, risikerer vi, at Kronen-centeret lige over for Vanløse Torv får det meget svært. Kronen-centeret, som Flemming Fenger faktisk ejede, er allerede gået konkurs. Spørgsmålene er nu: Hvordan kan vi være sikre, at begge centre ikke igen går konkurs eller bliver ramt af butiksdød indendørs? Hvordan sikrer vi, at flere af butikkerne på Jernbane Allé ikke dør hen? Svarene blæser i vinden.

Jeg er sikker på, at vi kan få bygget et pres op nu for billige boliger og et grønt areal ved Fenger-grunden

Emil Sloth Andersen, kandidat til Borgerrepræsentationen for Radikale Venstre

Vi har ikke brug for et nyt konkurs-center, som jeg ser det. Vi har brug for billige boliger, og dé kan ligge på Fenger-grunden. Og alt tyder på, at vi kan nedlægge et paragraf 14-forbud for et nyt erhvervscenter på grunden - med mindre der kommer helt nye afgørende oplysninger. Det kan vi se af den seneste dialog med Teknik- og Miljøforvaltningen, som VanløseLIV har haft.

Og derfor ærgrer jeg mig over, at Socialdemokraternes kandidat i Vanløse, Rikke Skovgaard Andersen, på facebook ikke vil give tilsagn om at arbejde for billige boliger på Fenger-grunden med den begrundelse, at Fenger-grunden er privatejet. Det er selvfølgelig kritisk, for Socialdemokratiet er det største parti. Det er netop dén indstilling, hvor private byggematadorer skal have frit spil, der gør, at vores by i alt for høj grad drives ud fra private profit-interesser og for lidt ud fra sociale hensyn. Det ser vi også med Nordhavn, Sydhavn og dele af Ørestad. Jeg begriber ikke, hvorfor vi ikke griber magten over vores by.

Annonce

Jeg er sikker på, at vi kan få bygget et pres op nu for billige boliger og et grønt areal ved Fenger-grunden. Det vil jeg arbejde intenst for.

Hvorfor i himlens navn ikke sige: Vi vil have boliger, plads til studerende, førtidspensionisten og andre på små indkomster? Det er vores bydel, vores fremtid, og vi bør tage loven i vores magt, som det er vores ret.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

corona belønning

Se, hvem der får 5.600 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Annonce