Det gode vejr og de lyse aftner forkæler os endelig igen. Og det indbyder særligt til hang-outs i byens grønne oaser og langs havnefronten.
Men erfaringen viser også, at det gode vejr er med til at skrue op for lysten til at spille liiiidt for højt på soundbox'ene i byens udearealer.
Københavns Politi vil derfor igen i år have øget fokus på de områder, hvor mange mennesker samles, og hvor der ofte kan være udfordringer med støj og høj musik, lyder det i en pressemeddelelse.
Spiller man musik til gene for andre, risikerer man både at få en bøde og at få beslaglagt sit anlæg, lyder det fra Københavns Politi
- Selvom vi i år forhåbentlig går en sommer i møde uden corona-restriktioner, forventer vi, at mange stadig vil bruge byens udendørsarealer – og at vi igen vil se, at nogen glemmer hensynet til andre og skruer for højt op for volumen. Derfor vil vores patruljer igen holde skarpt øje med, at festerne ikke stikker af i byens grønne områder, siger ledende politiinspektør og chef for beredskabet i Københavns Politi, Peter Dahl.
Skærpede regler
De seneste års udfordringer med støj og musik til ulempe førte sidste år til, at Københavns Kommune indførte skærpede støjregler på Islands Brygge, i Hørsholmparken og i Fælledparken.
Her blev det forbudt at spille elektronisk forstærket musik efter klokken 20 på hverdage og søndage og efter klokken 22 på fredage og lørdage.
Selvom de skærpede regler ikke gælder i byens øvrige grønne områder, betyder det ikke, at der er frit spil, lyder det fra Københavns Politi.
- I bund og grund handler det om sund fornuft. Er du i tvivl, om du spiller for højt, så gør du det nok. Så skru ned og vis hensyn, så vi alle kan være i byen - både dem der vil have en sjov og sen aften og dem, som skal tidligt op på arbejde dagen efter, siger Peter Dahl.
Støj kommer i anden række
Bryder man reglerne og larmer, så det er til væsentlig gene for andre, risikerer man både en bøde og at få beslaglagt sit musikanlæg, men anmeldelser om personfarlig kriminalitet prioriteres stadig højere end støjanmeldelserne, lyder det.
- Vi rykker ud til anmeldelserne i det omfang, vi har mulighed for det. Det har vi ofte, men får vi en anmeldelse om et slagsmål eller anden personfarlig kriminalitet samtidig med en anmeldelse om en fest med høj musik, så prioriterer vi den første, siger Peter Dahl.
Foruden de skærpede støjregler i tre af byens parker er antallet af kommunale natteværter også blevet øget. Desuden er kommunen igen i år tovholder på en informationskampagne for at få alle byens borgere til at at udvise større hensyn til hinanden.