Annonce
112

SSP: Ingen utryghedsskabende adfærd ved Vanløse Station

Screenshot fra videoen, som vi har valgt at sløre af hensyn til den mindreårige dreng.
I mandags delte politiker Hussain Ali (K) en video, der viste, at han blev truet på Vanløse Station. Ifølge SSP er der ingen utryghedsskabende adfærd på stationen.

Selvom politiker Hussain Ali mandag aften delte en video, hvor han blev truet af en gruppe drenge, er der ifølge SSP-København ingen problemer på Vanløse Station.

- Vi får løbende meldinger om utryghedsskabende grupperinger, og hvis du spørger, om jeg kender til utryghedsskabende adfærd omkring Vanløse Station, så må svaret være nej. Når det er sagt er vi ikke stærkere end, hvad vi får at vide. Så hvis ingen anmelder adfærden til politiet, har vi ikke kendskab til det, udtaler SSPs sekretariatschef, Riad Tolba.

Anmeld

Så der er ingen indsats omkring Vanløse Station?

- Der er kæmpe forskel på, om det er nogle unge, der hænger ud, eller om de er utryghedsskabende. Og hvis man oplever det sidste, så skal man anmelde det til politiet. Og derfra, når politi tilkendegiver, at der er en gruppe, så går vi ud på gadeplan og foretager en indsats.

Hvad sker der så rent lavpraktisk?

- De unges sager bliver behandlet individuelt.

Hvad er SSP?

  • SSP er et samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi på kommunalt niveau.
  • Formålet med samarbejdet er at forebygge kriminalitet blandt børn og unge.
  • Samarbejdet blev startet i 1975 af Det Kriminalpræventive Råd og har siden fået deltagelse af flere aktører, såsom jobcentre, boligforeninger, idrætsforeninger og Kriminalforsorgen.

videoen ses en 10 - 12-årig dreng. Hvad vil indsatsen her være?

- Besøge den unge og tale med ham og hans forældre om, hvad vi har set, og selvfølgelig spørge indtil, hvad han laver på gaden.

Vores generelle indtryk er heldigvis, at langt de fleste opfører sig ordentligt, men vi har også eksempler, hvor unge har skabt utryghed og uro.

Carsten Reenberg, politikommissær og leder af Nordvest nærpoliti

Og hvad sker der så?

- Herefter vil vi indlede et samarbejde med forældre og kommunen for at styrke indsatsen, forklarer Riad Tolba.

Annonce

Ingen betydelige problemer

Og hellere ikke ifølge Københavns Politi er der nogle betydelige problemer omkring stationen.

- Vanløse Station er et sted, som vores nærbetjente løbende holder ekstra øje med, og vi træffer jævnligt unge mennesker i området. Vores generelle indtryk er heldigvis, at langt de fleste opfører sig ordentligt, men vi har også eksempler, hvor unge har skabt utryghed og uro. I de tilfælde tager vi fat i de unge, og hvis de har begået noget strafbart, så går vi selvfølgelig efter at få dem stillet til ansvar for deres handlinger, skriver politikommissær og leder af Nordvest nærpoliti, Carsten Reenberg i et skifteligt svar. Han skriver afsluttende.

- Vi har generelt et rigtig fint samarbejde med de lokale erhvervsdrivende, og hvis der er borgere, der føler sig utrygge, så kan de altid komme i kontakt med Din Betjent Vanløse på telefon 4026 8353, og hvis det er mere akut, er det 1-1-2 til alarmcentralen.

VanløseLIV har forsøgt at kontakte Din Betjent for at få en kommentar. Din Betjent oplyser, at alle citater skal være fra Københavns Politi.

Annonce