Annonce
Pers Grønne Hjørne

Per inviterer dig med i sin have: Nu vælter det frem

Rød tvetand. Foto. Per Stengade
Blomsterne pibler frem i Per Stengades have. Tag med ham ud i naturen.

Efter den vådeste februar og den tørreste marts nogen sinde, er det blevet sommertid, der startede med snevejr. April er som sædvanlig utilregnelig, her hvor solen kæmper for at tage over efter vinterens kulde. Så snart man er sikker på, at nattefrosten er overstået omkring 1. Maj, er det tid til at beskære roser og sommerfuglebuske. Brombærrene skal klippes helt ind til hovedstammerne, hvorefter de sætter nye skud med frugtstande som drueklaser.

Hele vinteren har der været blomster i haven til glæde for de bier og andre insekter, der har vovet sig ud de enkelte dage, hvor solen har skinnet og skabt lidt varme.

Planterne vælter frem

Der har sneget sig en rød tvetand ind i haven som for tiden blomstrer om kap med den gule vorterod i græsset. Og nu vælter det op med forskellige planter til forårets blomsterhav.

Spætten kalder i Per Stengades have. Foto. Per Stengade
Sommertiden starter. Foto. Per Stengade

Blåmejserne og musvitterne har efterhånden udvalgt deres redekasser, og de har nu travlt med at fylde dem med redemateriale.

En enkelt af redekasserne holder de sig dog fra. For den har spætten brugt som kaldeapparat den sidste måneds tid for at lokke en hun til sig, hvilket har skabt en del husspektakel.

Her på det sidste er der kommet en ny ræv på besøg. Den kommer som regel tidligt på formiddagen, hvor den tager en tur rundt i haven.

Per Stengade

Men ellers er haven fuld af fugle der tager for sig af solsikkekernerne i foderautomaten.

Da vi slog det høje græs sidste efterår, opdagede vi, at der var kommet Mosegrise i haven. Dem har vi ellers været forskånet for en del år. Men nu er de åbenbart kommet tilbage lige som på Damhusengen, hvor de breder sig voldsomt.

Mosegris.Foto. Per Stengade

De kan godt give en del problemer, da de blandt andet gnaver i frugttræernes rødder, så træerne nogen gange vælter og går ud. Og så kan de rydde et blomsterbed for løg og blomsterknolde. Så nu bliver det spændende at se hvor slemt, det udarter sig i løbet af sommeren.

Annonce

Ny ræv på besøg

Her på det sidste er der kommet en ny ræv på besøg. Den kommer som regel tidligt på formiddagen, hvor den tager en tur rundt i haven. Graver lidt i bedene efter orm og larver, og hvad den ellers kan finde af spiseligt. Efter et par minutter kravler den op i et hyldetræ i hjørnet af haven, og forsvinder hen over plankeværket ind til naboen.

Ræven på besøg hos Per Stengade. Foto. Per Stengade

Jo da, den har fået øje på os inde i huset. Men bare vi forholder os stille og tilbagetrukne, lader den sig ikke forstyrre.

Nu kan vi så håbe, at den vil tage kampen op mod mosegrisene. Men vi skal nok ikke forvente os for meget af den. Blot glæde os over den tilstedeværelse.

Mange nye områder med højt græs og vilde blomster er anlagt i bydelen. Og i de mange havebassiner er frøer, tudser begyndt at lægge æg. Det vil jeg følge op på næste gang.

Har du spørgsmål, bemærkninger og gode ideer, så send dem til: persgronnehjorne@gmail.com

Pers Grønne Hjørne

Per Stengade skriver til VanløseLIV.dk, hvordan du kommer i gang med din have, altan eller gård. Og ikke mindst, hvad du skal være opmærksom på i forhold til at skabe grobund for en have, altan eller gård der giver liv til dyr og insekter året rundt. Derudover kan du også sende spørgsmål om din have, altan eller gård til Per på persgronnehjorne@gmail.com

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej i Vanløse: Her skal du løfte foden fra speederen

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Ikke flere bænke på Damhusengen

Helle drømmer om flere bænke på Damhusengen: Derfor kommer det ikke til at ske

Penge til sportshaller i bytte for vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok, siger formand for landdistrikter

Ny butik ved metroens endestation

Tjerrys afdøde mor turde ikke følge sin drøm - nu tager hun selv springet: Åbner særlig butik i Vanløse

Vanløse For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vanløse

Lige ned i lommen

Simon forvandlede 12,5 kroner til 100.000 kroner på et splitsekund: - Det betyder ikke så meget i vores økonomi

Huller på Damhusengen

Helle ønskede huller lappet: Nu reagerer kommunen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Vanløse

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Vanløse

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Annonce