Annonce
Erhverv

Mads har et mikroristeri i sin kælder: Det hele startede i Costa Rica

Mads Skov Engebjerg Johnasson i sit mikroristeri Foto. Chili Djurhuus
I 2017 var Mads Skov Engebjerg Johnason på ferie i Costa Rica, det ændrede hans liv.

- Det hel startede, da vi var i Costa Rica i 2017, hvor jeg tilfældigt begyndte at tale med en af de lokale, en mand ved navn Pablo, om kaffe. Og før jeg havde set, mig om sad vi og talte om kaffeplantager og om at importere kaffe, fortæller Mads Skov Engebjerg Johnason, der er arbejder som pædagog, når han ikke står i sin kælder og rister kaffe i sit mikroristeri.

- Det er jo ikke alle, der tager til Costa Rica, der kommer hjem med en ide om at importere kaffe. Hvorfor dig?

- Ved det ikke. Pablo og jeg klingede bare godt sammen, og vi syntes det kunne være sjovt at lave noget sammen, og så tog det ene ord det andet, svarer Mads og smiler, og byder på en kop kaffe.

Annonce

Rister om søndagen

Havde du forstand på kaffe før din tur til Costa Rica?

- Ikke mere end flertallet, svarer Mads, der derfor har taget en del kurser for at lære, hvad det egentlig er, han har med at gøre med. For det er en videnskab, og han nyder det.

Og kaffen, den han netop har brygget, er god. Rigtig god.

Kan du leve af dit mikroristeri?

- Jeg skal sælge meget mere, før jeg kan stoppe eller gå på deltid, fortæller Mads, der håber at nogle cafeer, måske lokale, måske en dag får lyst til at bruge hans kaffe. Så når der er gang i hans mikroristeri, så er det ofte om søndagen eller om aftenen.

- Det ville være fint at have fri om fredagen, men jeg nyder, hvad jeg gør, siger han og smiler.

- Vil du se vores risteri?

Kaffen var god. Rigtig god.. Foto. Chili Djurhuus

Vi går ned i kælderen. Og der står den, risteren.

- Hvad er egentlig forskellen på de bønner, jeg køber i et supermarked og hos dig?

- Supermarkeder industririster ofte deres bønner hurtigt, fordi det skal jo ud til mange. Jeg slowrister (11-12 minutter pr. ristning, red), hvilket betyder, at nuancerne kommer mere frem, også rister jeg maksimum 1200 gram ad gangen, svarer han og peger på sin computer, hvor han under hele ristningen registrerer temperaturer. Så derfor er ristningerne altid friske hos mig. Maksimum en måned gamle.

Bønnerne kan bestilles på https://coffeefriends.dk/ eller via sms på 3172 3730. Og der er selvfølgelig med gratis levering i Vanløse

Mads Skov Engebjerg Johnason

Hvis du registrerer alt, er du så nede i kælderen hele tiden?

- Ja, når jeg rister, er jeg hernede hele tiden, svarer han og fortæller, at det ofte sker, at hans kone kommer ned med mad til ham.

Mads Skov Engebjerg Johnason i sit mikroristeri. Foto. Chili Djurhuus

-  Hvis nu læsernes mund er begyndt at løbe i vand efter bønner, hvad skal man så gøre?

- De kan bestilles på https://coffeefriends.dk/ eller via sms på 3172 3730. Og der er selvfølgelig med gratis levering i Vanløse, svarer Mads afsluttende og smiler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Departementschef stoppede sms-sletning allerede i april

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Kultur

Ungdomsidoler gæster Vanløse

Annonce