Annonce
Erhverv

Livsstil lukker efter 19 år: Et skuddrab var dråben

Jette Hill Ludvigsen lukker sin butik Livssstil efter 19 år. Foto. Chili Djurhuus
Efter 19 års tro tjeneste lukkede og slukkede Jette Hill Ludvigsen sin tøjbutik, Livsstil, i lørdags. Vi var forbi kort før hun drejede nøglen om for sidste gang.

- Mange tror at det er på grund af corona-krisen at jeg lukker, men det har intet med det at gøre. Min forretning er pakket ind i fastfood-kæder. Måske nærer det andre og ikke mig, og jeg har bare fået nok. Alle de drømme og visioner jeg havde omkring Vanløse, tror jeg ikke på mere. Ordene kommer fra Jette Hill Ludvigsen, der i lørdags solgte sit sidste stykke tøj i sin butik, Livsstil.

Dråben var et drab på en ung mand

Men er det ikke at give op bare at lukke?

- Som sagt så mangler jeg visioner for bydelen samt visioner for hvad vi gør ved de unge. Jeg kender unge, der var helt tæt på da en ung mand et stenkast fra min butik fornyeligt blev skuddræbt for øjnene af dem. Det var dråben. Jeg bliver nødt til at komme væk, sukker Jette Hill Ludvigsen der dog slår fast, at hun selvfølgelig kommer til at savne sin butik, og ikke mindst alle sine kunder.

- Jeg kommer til at savne dem, der altid går forbi og vinker. Dem der bare kommer ind for at snakke. 19 år er mange år, og det bliver helt sikkert et kæmpe savn, siger Jette og slår fast, at hun også glæder sig til, at underskriften på kontrakten på hendes kommende butik som ligger i nordlige himmelstrøg, er tør.

Så jeg kommer egentlig bare for at sig farvel. Jeg har købt en julerose til dig. Den minder mig om dig. Den står overalt. I kulde og sol, og så er den smuk

Jovina Dalsgaard, fast kunde i Livsstil

- Vanløse gået fra at være en lille forstad til en storby med Metro og internationale kæder. Og her fra min butik har jeg kunne se med fra sidelinjen, hvordan det bare er gået ned af bakke. Det er som om at politikerne har sovet i timen. Hvor er visionerne? Hvad er der af tilbud til de unge. Jeg har tænkt positivt i 19 år, og nu må jeg videre, siger Jette og smiler.

Annonce

Jette som borgmester

Døren går op til butikken. En kvinde kommer ind. Gud, hvor er her tomt, siger hun. Kvinden kigger rundt i det næsten tomme butikslokale og sukker.

- Hvor er det ærgerligt, Jette. Jeg kommer til at savne din butik.

Jette smiler, da kvinden, Jovina Dalsgaard, der siden Jette åbnede butikken for 19 år siden, har haft sin vante gang i Livsstil, kommer ind i butikken

- Så jeg kommer egentlig bare for at sig farvel. Jeg har købt en julerose til dig. Den minder mig om dig. Den kan stå overalt. I kulde og sol, og så er den smuk, siger Jovina og smiler. Og jeg har selvfølgelig også købt lidt sødt. Brændte mandler, siger hun og smiler

- Jeg kommer også til at savne butikken, siger Jette, som er berørt af Jovinas farvel og de mange andre farveller, hun har oplevet i den sidste tid.

- I dag stod blomsterhandleren udenfor butikken, da jeg åbnede klokken 12. Han havde stået der en time. Han havde en smuk buket med. siger Jette og fortsætter.

Jette får sin gave af Jovina Dalsgaard, og hun siger tak i behøring coronaafstand. Foto. Chili Djurhuus

- Der er også en, der er kommet for at købe en Livsstil pose som minde. Ja, der er endda, en der ville have en fotograf,

Hvad kommer du til at savne mest?

- Det er svært at sige. Nu skal jeg jo videre til noget andet. Men det er mange år, svarer Jette og fortsætter.

- Her har jeg grinet og grædt. Jeg har networket. Jeg har fulgt folks dates, graviditeter, skilsmisser og dødsfald. Der har været mange fantastiske kunder. Kunder, der har skrevet digte om mig og Vanløse. Ja, nogle har endda ment, at jeg skulle være borgmester, siger Jette og tager en ramme frem, hvor der står: 'Jette som borgmester.' Hun smiler.

På billedet står Jette med et billede hun fik af en kunde for nogle år siden. Han mente, hun skulle være borgmester. Foto. Chili Djurhuus

- Ja! Du skal da være borgmester, siger Jovina og griner.

- Nej, jeg går aldrig ind i politik, med mindre jeg udelukkende kan få lov til at uddele midler til de børn og unge, der har behov, siger Jette og får en alvorlig mine på, og fortsætter.

- Og havde det ikke været for butikken her, så havde jeg ikke haft min plejedatter, som jeg mødte her i butikken, siger Jette og smiler endnu mere, end hun gjorde før.

Annonce