Annonce
Debat

Lad fortsat mørket sænke sig over Damhussøen

Rikke Skovgaard-Andersen. Kandidat til Borgerrepræsentationen for Socialdemonkratiet. Foto. @copenhagenbykat

Venstre i København står bag et forslag om lys rundt om Damhussøen, som der nu er fundet penge til på næste års budget. Ligesom mange i bydelen er jeg bekymret for, hvad endnu mere lys vil betyde for søen som naturområde. I dag er der allerede lys fra de store veje rundt om søen, ligesom Damhusdæmningen og stien langs engen er belyst. Endnu mere lys kan være at tage munden for fuld.

Lys kan skabe tryghed for løbere og gående efter mørkets frembrud, men det kan samtidigt føre til færre insekter, fugle og flagermus rundt om søen. Jeg er med på, at det er aftalt på rådhuset, at etableringen af lys skal ske på grundlag af undersøgelser af, hvordan lyset vil påvirke dyrelivet. Det er godt nok, men altså ikke det bedste for området. Jeg synes, der er andre og vigtigere ting, vi politikere kan investere i for at gøre Vanløses grønne åndehul endnu bedre:

Det er synligt for enhver, der har været forbi Damhussøen for nyligt, at området har haft et svært forår og sommer. Søen er grøn af alger nærmest så langt øjet rækker. Vandstanden er fortsat meget lav, og optimistjollerne må ikke sejle. Derudover dufter det ikke just af roser. Kombinationen af varmt vejr og et pumpesystem, der ikke fungerer ordentligt, har ikke gjort noget godt for søen. Skal vi ikke hellere gøre noget ved det end at etablere lys?

Annonce

Området ved Damhussøen holder i dag en fin balance mellem at være natur og rekreativt område. Den balance skal vi bevare. Og så skal vi gøre de bedste og klogeste investeringer i områdets fremtid.

Rikke Skovgaard Andersen, kandidat til Borgerrepræsentationen for Socialdemokratiet

På pumpehusgrunden et stenkast fra søen er der bistader, som skoleklasser fra Damhusengens Skole besøger for at lære om bier og bihold. Udover bier kunne der være kaniner, høns og får på grunden, og børnene har brug for et sted at gå i læ. I dag tager vores børn på lange ture for at besøge fx naturcentret på Vestamager eller bybondegården på Nørrebro. Vil det ikke være en bedre investering end lys at skabe bedre rammer for, at vores børn kan lære om lokal natur?

Området ved Damhussøen holder i dag en fin balance mellem at være natur og rekreativt område. Den balance skal vi bevare. Og så skal vi gøre de bedste og klogeste investeringer i områdets fremtid.

Annonce
Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Vanløses skjulte vinbutik: Vi er nok lidt utraditionelle

Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Samfund

Dagmar vinder PlanBørnefondens Pigepris: Det skal pengene bruges til

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Alarm 112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

Knæk cancer

Troels Trier donerer værk til Vanløse knækker cancer: Det handler om liv og død

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Trafik

Katrinedalskvarteret er en labyrint: Vi laver u-vendinger uafbrudt

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Knæk cancer

Sofie bekæmper frygtet sygdom med havestol

Samfund

Flemming Fenger ønsker hjælp fra lokal stjerne-arkitekt til at løse cykelkaos ved Vanløse Station

Knæk cancer

Vanløse knækker Cancer for femte gang: Lav din egen indsamling og vær med

Annonce