Annonce
Vanløse

Kongen af Vanløse bor på Damstien, og han er en kat

Katten Snøvsen og hans medejer Kirsten, der flyttede ind i Snøvsens hus. Snøvsen er aldrig rigtig flyttet ud. Foto. Chili Djurhuus
Cirka én gang om måneden er der et opslag på Facebook fra folk, der tror, at katten Snøvsen har brug for hjælp. Han har endda overnattet på en dyreklinik i Valby, da en velmenende borger samlede ham op tæt ved sit eget hjem og kørte ham derhen.

- Er Snøvsen hjemme?

- Nej, jeg tror, han er nede ved nummer 13A for at få lidt rejer.

Ham, vi taler om, er kongen af Damstien. Ja, nogle kalder ham endda kongen af Vanløse. Han er en 15 år gammel skovkat og hedder Snøvsen. Han er vokset op på Damstien 7a, hvor Kirsten Richter Sasady bor med sin familie siden maj 2018.

Annonce

Da Kirsten og hendes mand købte huset, var aftalen med Snøvsens daværende ejere, at han skulle flytte ind til naboen i nummer 5, men det gik hurtigt op for Kirsten, at Snøvsen følte sig hjemme i huset og ikke havde tænkt sig at flytte ud.

To hjem

Efter Kirsten og hendes mand havde renoveret huset og flyttede ind, begyndte Snøvsen nemlig at kigge forbi sit barndomshjem.

- En dag kom han bare ind, og det var tydeligt, at han følte sig hjemme.

Hvordan?

- Han er en meget speciel kat, så når han kommer ind i et rum, går han det meget majestætisk ind. Det er som om, han kommer ind og slår dørene op, fortæller Kirsten og smiler kærligt ved tanken om sin delekat.

- Ja, vi kalder ham Kongen af Damstien. Og har overvejet at lave en lille en lille portal i hækken ind til jer med en kongekrone over, griner Kirstens nabo, der bor i nummer fem.

Kongen af Vanløse aka, Snøvsen elsker blåkant/katteurt, som Kirsten har plantet til ham. Foto. Privat

Men hvis han er flyttet ind i nummer fem, hvorfor kommer han så stadig ind til jer?

- Han føler naturligt nok, at vores hus er hans. Han ligger for eksempel tit og sover middagslur i vores dobbeltseng, griner Kirsten og fortæller, at han har sine små spots i huset og rundt omkring i området ved Damstien.

- Han har fire - fem steder på Damstien, hvor han får mad, fortæller Kirsten, der udover at have Snøvsen på besøg af og til, har tre katte mere.

- Vi plejer at sige, at vi har 3,5 kat, griner hun og fortsætter.

- Snøvsen er simpelthen den kærligste og mest rolige kat man kan forestille sig. Han er ikke bange for noget og har aldrig givet klo, siger Kirsten og fortæller om engang hvor huh så en dreng ligge i rabatten på Damstien. '

- Hans cykel lå ved siden af, og Jeg løb derhen, så hurtigt jeg kunne. Da jeg kom der hen, så jeg til min store lettelse, at drengen lå på ryggen med Snøvsen på brystet og kælede med ham.

Snøvsen smutter tit op og tager en lur i Kirsten og hendes ægtefælles dobbeltseng. Foto. Privat

- Ja, han er en rigtig glad og opsøgende kat, og han ligger i ske med vores hund, og slås aldrig med andre katte, supplerer naboen.

Hvor er Snøvsen så nu? I nævnte nummer 13A?

Naboen griner.

- Ja, jeg tror, at hovedpersonen er ude at føjte. Måske er han er nok ude at spise et sted. Jeg ringer lige ned til nummer 13A og spørger om han er nede at spise rejer.

Der bliver smilet og grinet meget i telefonsamtalen med dem fra nummer 13A, men de har ikke set Snøvsen.

- Hvordan kan det være, at Snøvsen har så mange serveringer på Damstien? Der er jo også andre katte i området. Er de ligeså forkælet?

- Nej, Snøvsen er noget helt specielt. Alle her i området kender og elsker ham. Det er også derfor, at han er Kongen af Damstien, svarer Kirsten smilende.

Annonce

Han er ikke blevet væk

Det er dog ikke lutter idyl med Snøvsen, som ynder at ligge på Damstien samt på stien ud til Damhussøen. Og af en eller anden grund, så tror folk ofte, at han er blevet væk hjemmefra.

- Cirka en gang om måneden er der opslag fra søde mennesker, der tror, at Snøvsen har brug for hjælp. Han har endda overnattet på en dyreklinik i Valby, da han var blevet samlet op ved sit eget hjem og kørt dertil. Måske er det fordi han er en skovkat (racekat, red), at man ikke tror at den får lov til at løbe frit. Jeg ved det ikke, siger Kirsten.

Snøvsen ligger tit i skyggen på stien ud til Damhussøen. Og mange tror, at han er blevet væk. Foto. Wiktoria Nowakowska

- Ja, og det kostede mig 650 kroner at få ham hjem igen, supplerer naboen, der håber, at artiklen om snøvsen betyder, at flere lærer Snøvsen at kende, så de ved, at han går frit omkring, kender området godt og ikke mindst, at han hygger sig.

- Hvad skal man så gøre, hvis man ser ham?

- Giv ham lidt nus. Det elsker han. Men lad ham blive i sit nabolag. Han har helt styr på det, siger de to kvinder samstemmende.


Giv ham lidt nus. Det elsker han. Men lad ham blive i sit nabolag. Han har helt styr på det.

Kirsten Richter Sasady


Hvad hvis han bliver bragt til en dyreklinik igen.

- Så overvejer jeg at lave et lamineret opslag med et billede der hænger nede ved hans vante plads ud til Damhussøen, hvor der står: 'Det er her Søvsen, og han bor her. Lad ham nu være', svarer naboen smiler.

- Her er han.

Naboens mand kommer ind med Snøvsen på armen. En dejlig og meget rolig kat kigger på os.

Kisten tager ham. Hun nusser ham kærligt og siger.

- Ja, det er så hovedpersonen. Sig hej til Snøvsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Kultur

Ungdomsidoler gæster Vanløse

Annonce