Annonce
Byggeri

Kan et paragraf 14 påbud stoppe byggeriet på Fengergrunden?

Byggeri V360.  Illustration: Holberg Fenger Invest A/S
Flere i Vanløse er ved at være trætte af at Fengergrunden ligger brak. Blandt andet, kandidat til Borgerrepræsentationen, Emil Sloth Andersen (RV) der mener, at et paragraf 14 påbud kan stoppe byggeriet.

Kan et paragraf 14 forbud stoppe byggeriet på Fengergrunden?

Det mener kandidat til Borgerrepræsetationen for Radikale Venstre, Emil Sloth Andersen (RV), der har skrevet til VanløseLIV og henvist til en artikel i Berlingske, hvor advokat og partner i Bruun & Hjejles, Søren Damgaard, argumenterer for at kommunalbestyrelsen, (teknik. og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, red)  kan nedlægge forbud mod planlagte byggerier. Det eneste krav er angiveligt, at forbuddet kan opretholdes ifølge en fremtidig lokalplan.

VanløseLIV har derfor spurgt Teknik- og Miljøforvaltningen om et paragraf 14 forbud er realistisk.

Annonce

Intet paragraf 14-forbud

- Efter planlovens § 14 har teknik- og miljøudvalget under visse betingelser mulighed for at nedlægge forbud mod et konkret byggeprojekt med henblik på at tilvejebringe en lokalplan for ejendommen. Forbud kan ikke nedlægges mod byggeri, som har modtaget en gyldig byggetilladelse, svarer forvaltningen i en mail og slår fast, at der i den konkrete sag ikke været tilkendegivet et ønske om at nedlægge et § 14-forbud, udtaler Teknik- og Miljøforvaltningen.

Kilder, vi har talt med insinuerer, at der foreligger forhåndsaftaler med Fenger. Kan I af- eller bekræfte om der forligger en forhåndsaftale med Flemming Holberg Fenger?

- Forvaltningen arbejder som udgangspunkt ikke med at give forhåndstilsagn på byggesagsområdet, men vejleder gerne om, hvad der planmæssigt er muligt at etablere. I den konkrete sag er der ikke givet nogen planmæssige udtalelser.

Hvis man skal bruge et paragraf 14 forbud skal der indenfor et år, laves en ny lokalplan. Hvad skal der som minimum til for at lave en ny lokalplan?

- Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejder lokalplaner og tillæg hertil, og det er teknik- og miljøudvalget og Borgerrepræsentationen, der godkender lokalplansforslag efter offentlig høring, svarer forvaltningen og fortsætter.

- En lokalplan kan til enhver tid ændres, så længe den er i overensstemmelse med kommuneplanen. En ny lokalplan kan dog ikke ændre på eksisterende lovlige forhold eller forhindre udnyttelse af lovlige byggetilladelser.

Derudover er der sendt en mail tilbage til kommunen, hvor vi igen spørger, hvorfor der ikke er forsøgt at nedlægge et paragraf 14 påbud.

Når Flemming Holberg Fenger får sin byggetilladelse, skal der efterfølgende være en høring. Kan en høring have betydning for om han får lov til at foretage første spadestik?

- De svar, der kommer i høringen, indgår i forvaltningens beslutningsgrundlag. Der kan fremkomme væsentlige nye oplysninger til sagen i forbindelse med en høring, og der er en teoretisk mulighed for, at eventuelle væsentlige nye oplysninger kan påvirke forvaltningens planfaglige vurdering af byggeriet, svarer forvaltningen afsluttende.

Vi har forgæves forsøgt at få Søren Damgaards vurdering af sagen. Han er dog ikke vendt tilbagte inden deadline.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

corona belønning

Se, hvem der får 5.6000 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Annonce