Annonce
Byggeri

Kan et paragraf 14 påbud stoppe byggeriet på Fengergrunden?

Byggeri V360.  Illustration: Holberg Fenger Invest A/S
Flere i Vanløse er ved at være trætte af at Fengergrunden ligger brak. Blandt andet, kandidat til Borgerrepræsentationen, Emil Sloth Andersen (RV) der mener, at et paragraf 14 påbud kan stoppe byggeriet.

Kan et paragraf 14 forbud stoppe byggeriet på Fengergrunden?

Det mener kandidat til Borgerrepræsetationen for Radikale Venstre, Emil Sloth Andersen (RV), der har skrevet til VanløseLIV og henvist til en artikel i Berlingske, hvor advokat og partner i Bruun & Hjejles, Søren Damgaard, argumenterer for at kommunalbestyrelsen, (teknik. og miljøforvaltningen i Københavns Kommune, red)  kan nedlægge forbud mod planlagte byggerier. Det eneste krav er angiveligt, at forbuddet kan opretholdes ifølge en fremtidig lokalplan.

VanløseLIV har derfor spurgt Teknik- og Miljøforvaltningen om et paragraf 14 forbud er realistisk.

Annonce

Intet paragraf 14-forbud

- Efter planlovens § 14 har teknik- og miljøudvalget under visse betingelser mulighed for at nedlægge forbud mod et konkret byggeprojekt med henblik på at tilvejebringe en lokalplan for ejendommen. Forbud kan ikke nedlægges mod byggeri, som har modtaget en gyldig byggetilladelse, svarer forvaltningen i en mail og slår fast, at der i den konkrete sag ikke været tilkendegivet et ønske om at nedlægge et § 14-forbud, udtaler Teknik- og Miljøforvaltningen.

Kilder, vi har talt med insinuerer, at der foreligger forhåndsaftaler med Fenger. Kan I af- eller bekræfte om der forligger en forhåndsaftale med Flemming Holberg Fenger?

- Forvaltningen arbejder som udgangspunkt ikke med at give forhåndstilsagn på byggesagsområdet, men vejleder gerne om, hvad der planmæssigt er muligt at etablere. I den konkrete sag er der ikke givet nogen planmæssige udtalelser.

Hvis man skal bruge et paragraf 14 forbud skal der indenfor et år, laves en ny lokalplan. Hvad skal der som minimum til for at lave en ny lokalplan?

- Teknik- og Miljøforvaltningen udarbejder lokalplaner og tillæg hertil, og det er teknik- og miljøudvalget og Borgerrepræsentationen, der godkender lokalplansforslag efter offentlig høring, svarer forvaltningen og fortsætter.

- En lokalplan kan til enhver tid ændres, så længe den er i overensstemmelse med kommuneplanen. En ny lokalplan kan dog ikke ændre på eksisterende lovlige forhold eller forhindre udnyttelse af lovlige byggetilladelser.

Derudover er der sendt en mail tilbage til kommunen, hvor vi igen spørger, hvorfor der ikke er forsøgt at nedlægge et paragraf 14 påbud.

Når Flemming Holberg Fenger får sin byggetilladelse, skal der efterfølgende være en høring. Kan en høring have betydning for om han får lov til at foretage første spadestik?

- De svar, der kommer i høringen, indgår i forvaltningens beslutningsgrundlag. Der kan fremkomme væsentlige nye oplysninger til sagen i forbindelse med en høring, og der er en teoretisk mulighed for, at eventuelle væsentlige nye oplysninger kan påvirke forvaltningens planfaglige vurdering af byggeriet, svarer forvaltningen afsluttende.

Vi har forgæves forsøgt at få Søren Damgaards vurdering af sagen. Han er dog ikke vendt tilbage inden deadline.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej i Vanløse: Her skal du løfte foden fra speederen

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Ikke flere bænke på Damhusengen

Helle drømmer om flere bænke på Damhusengen: Derfor kommer det ikke til at ske

Penge til sportshaller i bytte for vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok, siger formand for landdistrikter

Ny butik ved metroens endestation

Tjerrys afdøde mor turde ikke følge sin drøm - nu tager hun selv springet: Åbner særlig butik i Vanløse

Vanløse For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vanløse

Lige ned i lommen

Simon forvandlede 12,5 kroner til 100.000 kroner på et splitsekund: - Det betyder ikke så meget i vores økonomi

Huller på Damhusengen

Helle ønskede huller lappet: Nu reagerer kommunen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Vanløse

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Vanløse

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Annonce