Annonce
Politik

Jeg giver ikke op: Rikke stiller op til Vanløse Lokaludvalg

- Der er mange familier med børn og unge, der har deres hverdagsliv og fritidsliv her i Vanløse, og derfor er det vigtigt, at der er fokus på fritidsområdet siger Rikke, der derfor er glad for, at hun stille op som repræsentant for Vanløsespejderne. Foto. @copenhagenbykat
Rikke Skovgaard Andersen kom ved kommunalvalget ikke ind på Rådhuset. Nu stiller hun op som kandidat til Vanløse Lokaludvalg. Et udvalg der ikke kun for politikere. Du kan også stille op, hvis du er medlem af en forening.

Da stemmerne til kommunalvalget tilbage i oktober var talt op, var det ikke nok til, at Rikke Skovgaard Andersen (S) kom ind på Rådhuset for Socialdemokratiet. Hun har dog ikke givet op på politik, og har derfor besluttet at stille op til Vanløse Lokaludvalg.

- Jeg har engageret mig i politik det meste af mit liv, og jeg vil rigtig gerne arbejde for at få alle perspektiver med i Lokaludvalget, fortæller Rikke Skovgaard Andersen.

Hvorfor stiller du op?

Annonce

- Der er mange familier med børn og unge, der har deres hverdagsliv og fritidsliv her i Vanløse, og derfor er det vigtigt at der er fokus på fritidsområdet siger Rikke, der derfor er glad for at hun kan være repræsentant for Vanløsespejderne.

Lokal Udvalget har jo ingen reel politisk indflydelse på Rådhuset. tror du at du kan gøre en forskel?

- Lokaludvalget har et vigtigt organ i forhold til at rådgivende og komme med ekspertviden i forhold til den enkelte bydel og her håber jeg, at jeg i kraft af mit lokalkendskab og netværk kan bidrage til at få indflydelse, svarer Rikke Skovgaard Andersen og slår fast, at hun har brugt og stadig bruger meget tid på at tale med foreninger og borgere i Vanløse, og den store viden er hun sikker på kan være nyttig i Lokaludvalget.

Lokaludvalget er for alle - næsten

I valgperioden 2022-2026 består Vanløse Lokaludvalg af 25 medlemmer. 15 fra foreningslivet i Vanløse. De resterende 10 er politisk udpegede, der hvert repræsenterer et parti i Borgerrepræsentationen pr. 1. januar 2022.

Og du bliver ikke som medlem af lokaludvalget besværet med en masse administrativt arbejde, da der til hvert lokaludvalg er knyttet et sekretariat med kommunale medarbejdere, der bistår lokaludvalget med administration, så som at skrive referater, administrere puljer, skrive høringssvar og mødeindkaldelser, arrangere borgerdialog, lave projektarbejde og vedligeholde lokaludvalgets hjemmeside og Facebook-side.

Ved at sidde i lokaludvalget kan du få erfaring med politik og byudvikling på et lokalt plan.

Ifølge Vanløse Lokaludvalg skal du overveje at stille op til Lokaludvalget, hvis du har lyst til at prøve at påvirke politikerne på Rådhuset med dine og dit baglands holdninger og lokale perspektiver og være med til årligt at dele cirka. 1,3 millioner kroner ud til aktiviteter i Vanløse igennem lokaludvalgets puljer.

- Ved at sidde i lokaludvalget kan du få erfaring med politik og byudvikling på et lokalt plan, står der på deres hjemmeside.

Derudover får du, ifølge Lokaludvalget, også erfaring som arrangør af borgerrettede begivenheder i Vanløse, og du er med til at sætte fokus på mærkesager for bydelen.

Dog så skal den forening du stiller op for have eksisteret minimum et år fra den dato, du tilmelder dig valget. Foreningen skal repræsentere eller have minimum 15 medlemmer fra den dato, du tilmelder dig valget og så skal foreningen have aktiviteter i Vanløse.

Så hvis du og din forening kan lave op til ovenstående krav, er det med at skynde dig, for fristen for at stille op som kandidat er 14. januar 2022 kl. 12.00, hvor fristen for tilmelding til at stemme er 7. februar 2022 kl. 12.00

Du kan tilmelde dig her https://www.survey-xact.dk/LinkCollector?key=WWG3J9UXJK35

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Højeste smittetal i Vanløse nogensinde: Lider din virksomhed, daginstitution eller skole?

Samfund

Derfor ligger Fengergrunden brak: Det startede med tre konkurser

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Feminisme

- Er du min mor i dag? Sammen med seks andre kvinder opfostrede Inger en datter

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Vanløse

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Offentlig transport For abonnenter

Få overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Permanent opholdstilladelse For abonnenter

Azadeh fra Vanløse har knoklet i sin frisørsalon i seks år: Prisliste spænder ben for permanent opholdstilladelse

Samfund

- Kommende butik  på Jydeholmen bidrager ikke til et levende eller indbydende hjørne

Annonce