Annonce
Byliv

Ingen hjælp at få: Bettan må selv betale for etablering af parkering

Bettan Sandstrøm drømmer om at få sin bevægelsesfrihed tilbage. Foto. Chili Djurhuus
To afslag fra kommunen og et afventende svar fra KAB, Bettan har kæmpet i over seks måneder og mangler stadig svar

I december 2020 var VanløseLIV ude at tale med den 75. årig Bettan Sandstrøm, der bor til leje på Buskager. Bettan Sandstrøm tvivlede på, om hun kunne blive boende, hvis de fjernede parkeringspladser og indførte tidszoner med parkeringsforbud.

Bettan Sandstrøm døjer med meget dårlig hofte og ben, og kan derfor ikke gå særlig langt. Cirka 20 meter uden hjælpemidler og cirka 150 meter med sin stok. Derfor har Bettan sandstrøm en lille mikrobil, som kan transportere hende rundt til forskellige gøremål. Det er alt fra at handle, fysioterapi to gange om ugen, besøge venner og familie.

Da kommunen varslede det nye affaldssystem på Buskager, søgte Bettan Sandstrøm om en privat parkeringsplads, således hun var sikret en parkering, tæt på hvor hun bor. Det fik hun afslag fra, og søgte igen i år, da affaldssystemerne var etableret, og Bettan Sandstrøm kunne se hvor det bar hen i forhold til parkeringsmuligheder, da kommunen har inddraget over 14 parkeringspladser til formålet samt parkering forbudt hver dag fra klokken 8.00-14.00.

Annonce

Igen fik hun afslag, og valgte derfor her i juli 2021 at søge om etablering af handicap parkeringsplads, som hun selv skal etablere og betale for. Grunden til det er, at det er en privat vej, og kommunen kan derfor ikke etablere handicapparkering, da det er en beslutning bestyrelsen og KAB grundejerforeningen træffer. Godkendelsen fra bestyrelsen er i hus, og Bettan Sandstrøm mangler nu kun at KAB godkender, og indsender til Københavns kommune.


Jeg føler mig fri og rask når jeg kører bil

Bettan Sandstrøm


Bettan Sandstrøm betaler gerne selv for etablering af en handicapparkering ude foran hendes hjem, hvis det er det der skal til, og har lavet en fyldestgørende ansøgning med mål, billeder, tegninger og detaljeret beskrivelser.

- Jeg føler mig fri og rask når jeg kører bil, det er befriende. Hvis jeg har lyst til at dreje til højre, så gør jeg det, siger Bettan Sandstrøm og fortsætter.

- Nu føler jeg mig hæmmet og låst fast i mit hjem. Hvis jeg har nogle gøremål, skal det helst ske inden klokken 14.00, for ellers er alle parkeringspladser optaget, når jeg kommer hjem, siger Bettan Sandstrøm.

Bettan har op til flere gange måtte parkere et godt stykke fra hendes bopæl, og derefter tage en taxa hjem, selv om det er under en kilometer. Mange taxichauffører er ikke helt tilfredse med den korte tur, og har oftest kun gjort det idet, Bettan Sandstrøm står og vifter med sine stokke og forklarer situationen.


Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre, hvis jeg får afslag igen

Bettan Sandstrøm


- Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, hvis jeg får afslag igen. Jeg kan jo altid anke sagen, og håbe på det lykkes, men det er en hård og lang process, og jeg vil bare gerne have det overstået, så jeg kan få min bevægelsesfrihed igen, siger Bettan Sandstrøm.

Annonce
112

Har fået nok af vanvidsbilister: Politiet tager nyt våben i brug

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Naboskab

Hare Krishna forkæler Vanløse med hjemmedyrkede grøntsager

I byen

Kvindemesse begynder at tage form: Billetsalget åbner 16. august

Byliv

ONLY i Kronen åben: Vi skulle slet ikke lukke

Byliv

Villads fra Valby: Men burde det ikke have været Villads fra Vanløse?

Debat

Lad beboerne boltre sig på grunden, mens vi venter

Byliv

Kamilla truet med opsigelse: Min søn må ikke få en servicehund

Vanløse

Lørdagens coronatal: 739 nye smittede

Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Byggeri

To nye broer ved Damhussøen: Hvad med naturbeskyttelseslovens paragraf 3?

Det sker

Årlig byfest 2021: Vi vil skabe en endnu bedre fest end sidste år

Byliv

`Bob` som ny Vanløselitteratur? `En af sommerens litterære bestseller

Byliv

Støttekoncert på Stairway: Hvem skal pengene gå til?

Annonce