Annonce
Klima

Hvordan vil politikerne sikre flere grønne træer og buske. Se deres svar her

Albert Astrup Christensen og Anita Kirk er med i en lokal Vanløse-klimagruppe, der nu vil råbe politikerne op Foto. Chili Djurhuus
En gruppe borgere i Vanløse har stiftet en klimagruppe, med henblik på, op til kommunalvalget at få politikerne til at tale om klima. Emnet er her støtte til lokale klimainitiativer.

En gruppe borgere i Vanløse har stiftet en klimagruppe, med henblik på, op til kommunalvalget at få politikerne til at tale om klima. Gruppen skriver.

Vi foreslår, at København får en ”træpolitik” og en handlingsplan for byens træer og grønne områder. Vi foreslår at hente inspiration fra Frederiksberg, hvor gamle og bevaringsværdige træer optegnes, plejes og bevares og hvor der plantes nyt med opmærksomhed på biodiversitet. Vi foreslår et stop for affredninger af eksisterende grønne områder som f.eks. Lærkesletten på Amager Fælled og Bellahøjmarken i Vanløse.

Derfor.

Annonce

Kære lokalpolitiker, hvordan vil du gøre byen mere grøn - så vi når at blive CO2-neutrale i 2025?

Rikke Skovgaard Andersen (S)
- I Socialdemokratiet arbejder vi for, at København får mindst én ny bypark hvert femte år. Jeg arbejder for, at den næste bliver Helga Larsens Plads, der skal omdannes til grønt åndehul for bydelen fremfor en nedslidt plads med hullet asfalt. Det er der hverken biodiversitet eller livskvalitet over. Derudover trænger vores bymidte til forgrønning. En god start vil være at fjerne stubbe og få plantet nye træer på Apollovej.

Jens-Kristian Lütken (V)

- Venstre forslår at der sås flere blomsterstriber på bare pletter rundt omkring i byen. Det er med til at skabe bedre livsbetingelser for insekter og samtidig er det kønt at se på vilde blomster. For Venstre er det vigtigt at bevare gamle træer i bybilledet.

Emil Sloth Andersen (R)

- I dag får københavnerne en stor mængde af vores energiforsyning fra afbrænding af træ-biomasse. Det er usikkert, ifølge Danmarks Naturfredningsforening, hvilken CO2-mæssig påvirkning træ-biomasse har globalt, og det er sikkert, at biodiversiteten på globalt plan ville få det bedre, hvis vi i mindre grad havde træ-plantager til energiforbrug. Desuden vil jeg have en reform af By & Havn, som skal være mindre profitdrevet. Jeg vil sørge for, at nye byudviklingsområder har en større del af grønne arealer med vilde blomsterbed - i stedet for kun græsplæner. Hvis vi bygger mindre lejligheder fremover, som passer til flere singler og ældre, så kan vi også skabe mere plads til grønt. Mine reformtanker i forhold til By & Havn har jeg skrevet mere om her.

Jonas Neivelt (SF)

- SF Vanløse har fået gennemført, at der plantes frugttræer de steder, det giver mening i byen. Det er godt af mange årsager. Insekter elsker frugttræer, de er flotte, og frugt er godt. Det vil give de af byens borgere, der ikke har egen have, glæden vil selv at plukke den frugt, man spiser. Jeg er tilhænger af at bevare byens grønne områder. Men det skal opvejes mod det også helt akutte behov for nye boliger. Hvad angår Amager Fælled, synes jeg helt oprigtigt, at man fandt en rigtig god løsning. Man bevarede de dele af Amager Fælled med den mest bevaringsværdige natur og flyttede byggeriet ned til den del af fælleden med mindst bevaringsværdig natur, hvor en tredjedel af området i dag udgøres af et nedlagt vandrerhjem.  Løsning har reddet andre grønne områder spredt ud over hele byen fra byggeri. Der var kig på eksempelvis Damhusengen, hvis der ikke skulle blive bygget på Amager Fælled. Så passer det mig rigtig fint, at man byggede boliger på et nedlagt vandrerhjem og tog et lille hjørne af et meget stort grønt område på Amager for derved at bevare de spredte grønne områder i hele byen.

Vi ønsker en by med flere blomsterkummer, blomsterbede, blomsterudsmykning og træer langs hovedfærdselsårer, således at København også fremstår grønnere.

Jens Wedenborg - kandidat til Borgerrepræsentationen for Konservativt Folkeparti

Jens Wedenborg (K)

- Vi ønsker flere træer i byen, da træer er vigtige for at skabe et spændende og årstidsvarieret byrum med små oaser til rekreation og leg. Vi ønsker en by med flere blomsterkummer, blomsterbede, blomsterudsmykning og træer langs hovedfærdselsårer, således at København også fremstår grønnere. Fra enhver bolig i København bør der være udsyn til træer.

Det står bogstaverne for

K: Konservative

S: Socialdemokratiet

R: Radikale Venstre

SF: Socialistisk Folkeparti

V: Venstre
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

corona belønning

Se, hvem der får 5.6000 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Annonce