Annonce
Politik

Hvordan skal Bellahøjmarken se ud i fremtiden?

Hvordan skal Bellahøjmarken se ud i fremtiden? Vær med til at udfordre politikere 25. oktober hvor der er debatmøde. Foto: Vanløse Lokaludvalg

Bellahøjmarken og arealerne omkring Grøndal MultiCenter fremstår forsømte, nedslidte og præget af tilfældighed.

Området rummer mange muligheder for både udvikling af rekreative grønne områder og styrkelse af faciliteter til idræt og bevægelse til glæde for de store omkringliggende boligområder og for de mange bredde-og eliteidrætsforeninger i området og for københavnerne i almindelighed.

Derfor er der ifølge en arbejdsgruppe brug for en overordnet vision og en udviklingsplan for området.

Annonce

Arbejdsgruppen, der består af repræsentanter fra Vanløse Lokaludvalg, en række lokale idrætsforeninger samt boligforeninger i bydelen, har siden foråret 2021 arbejdet sammen om en ny vision for Bellahøjmarken med de omkringliggende idrætsfaciliteter og grønne områder.

De har afholdt workshops og mindre arbejdsgruppemøder, hvor de har diskuteret ideer til udvikling af Bellahøjmarken og udarbejdet et idékatalog med konkrete forslag til, hvordan området kan gøres mere attraktivt og tidssvarende.

På den baggrund inviterer de nu til debatmøde med et engageret politikerpanel mandag den 25. oktober kl.19 i Grøndals Multicenter.

Der lægges op til, at politikerne udfordres på deres tanker og holdninger til Bellahøjmarkens mange muligheder.

Følgende politikere har sagt ja til at deltage i paneldebatten

Jonas Bjørn Jensen (A), Jens-Kristian Lütken (V), Christopher Røhl Andersen (B), Klaus Mygind (SF), Jakob Næsager (C), Franciska Rosenkilde (Å), Finn Rudaizky (O), Karina Vestergård Madsen (Ø).

Baggrund og Problemstilling

Siden foråret 2021 har en arbejdsgruppe, bestående af repræsentanter fra Vanløse Lokaludvalg, en række lokale idrætsforeninger samt boligforeninger i bydelen arbejdet sammen om en ny vision for Bellahøjmarken, herunder de omkringliggende idrætsfaciliteter og grønne områder. Arbejdsgruppen har afholdt tre workshops og flere mindre arbejdsgruppemøder omhandlende ideer til udvikling af området, herunder udarbejdet et idékatalog med konkrete forslag til hvordan området kan gøres attraktivt og tidssvarende (se bilag)

Bellahøjmarken og arealerne omkring Grøndal MultiCenter opleves i dag som forsømte, nedslidte, dårligt udnyttede og præget af en vis tilfældighed og dermed mangel på en overordnet stærk, visionær og opdateret udviklingsplan for området. Det er arbejdsgruppens opfattelse, at området indeholder store uforløste potentialer for udvikling af rekreative muligheder og styrkelse af faciliteter til idræt og bevægelse, til glæde for de store omkringliggende boligområder, for de mange både bredde-og eliteidrætsforeninger i området og for Københavnerne i almindelighed.

Det er således et stort og fælles ønske fra lokalområdet, at Københavns kommune (KFU og TMU) beslutter og igangsætter en hurtig proces med en ny og revideret rammeplan/udviklingsplan for Bellahøjmarken. I forlængelse heraf og samtidig hermed foreslår arbejdsgruppen, at kommunen ser nærmere på de konkrete forslag som er listet op i vedhæftede idékatalog. (KFFs Rammeplan 2005 samt Lokaludvalgenes forslag for Bellahøjmarken fra 2012 vedhæftes til orientering.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Højeste smittetal i Vanløse nogensinde: Lider din virksomhed, daginstitution eller skole?

Samfund

Derfor ligger Fengergrunden brak: Det startede med tre konkurser

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Feminisme

- Er du min mor i dag? Sammen med seks andre kvinder opfostrede Inger en datter

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Vanløse

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Offentlig transport For abonnenter

Få overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Permanent opholdstilladelse For abonnenter

Azadeh fra Vanløse har knoklet i sin frisørsalon i seks år: Prisliste spænder ben for permanent opholdstilladelse

Samfund

- Kommende butik  på Jydeholmen bidrager ikke til et levende eller indbydende hjørne

Annonce