Annonce
Havekoncert

Havekoncert: Jeg vil hjælpe de dybt frustrerede musikere

Jette Hill Ludvigsen åbner sin have for at støtte corona-ramte musikere. Foto. Facebook, privat
Jette Hill Ludvigsen åbner sin have for Benjamin Koppel, Marie Carmen Koppel, Maria Montell og Kaya Brüel, og det bliver ikke den sidste havekoncert hun holder.

- Jeg læser så mange steder, om alle de musikere der er dybt fortvivlede, fordi de ikke tjener penge på koncerter grundet corona. Og da jeg har en dejlig stor have, så hvorfor ikke hjælpe dem, fortæller Jette Hill Ludvigsen til VanløseLIV. Og hun slår fast, at hun ikke skal tjene en krone på det.

Koncerten som Jette arrangerer er en hyldestkoncert til Aretha Franklin, og det er ikke mindre end Benjamin Koppel, Marie Carmen Koppel, Maria Montell og Kaya Brüel med band der gæster hendes have.

Det er ikke sidste gang

Hvorfor vælger du at holde en havekoncert?

- Danmarks musikere skal tjene nogle penge, og det her er en hjælpende hånd. Og så løfter det en bydel og mennesker imellem at lave sociale arrangementer. Mennesker giver til mennesker og mennesker modtager.


Musikerne har brug for pengene.

Jette Hill Ludvigsen


- Har du planer om flere koncerter?

- Ja, det bliver ikke sidste gang, svarer Jette Hill Ludvigsen, smiler og fortsætter: Musikerne har brug for pengene. Jeg har desuden ofte tænkt på at lave koncerter for at støtte udsatte børn og unge økonomisk igennem frivillige organisationer - så det bliver næste skridt, fortæller hun.

En af musikerne til Jettes havekoncert er Benjamin Koppel. Og han er glad for at der er personer, som Jette Hill Ludvigsen, der tager initiativ til blandt andet havekoncerter.

- I krisetider som disse (corona, red), hvor alle er pressede og kulturlivets fremtid er så uvis, er det pragtfuldt, når bekymrede mennesker rækker ud og tager initiativ til at hjælpe musikken med så stor beredvillighed, fortæller Benjamin Koppel til VanløseLIV.

- Oplever du mange af de her private initiativer, der har til formål at støtte dig og dine kollegaer?
- I tider, hvor det er så svært at få lov til at samle mange mennesker under samme tag, oplever vi heldigvis oprigtig og velment støtte fra nær og fjern. Så der er lige nu en del aktiviteter i både privat regi, på mindre spillesteder og deslige, siger Benjamin Koppel afsluttende.

Der er plads til 200 tilskuere i Jettes have, og hvis du vil have fat i en billet, koster den 295 kroner på billetlugen.dk

Annonce