Annoncørbetalt indhold

Harry Potter-elskerens guide til Skotland

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Skotland og Harry Potter-universet er tæt knyttet. J. K. Rowling opholdt sig i Skotland, da hun skrev de vanvittigt populære fantasy-bøger, og så lagde det smukke land lokation til flere optagelser i filmene.

Vi har lavet en liste over nogle af de steder, enhver Harry Potter-fan bør besøge, hvis de lægger vejen forbi Skotland.

Annonce

1.     Elephant House Cafe

Godt nok skrev J. K. Rowling de første kapitler af De Vises Sten på Spoon Café, men Elephant House Cafe var et af hendes foretrukne steder, når fantasien og kreativiteten skulle slippes løs. Det er her, store dele af historien om Harry Potter er skrevet. Man kan besøge både Spoon Café og Elephant House Cafe i Edinburgh.

2.     Victoria Street

Fordi J. K. Rowling boede i Edinburgh, da hun skrev Harry Potter-bøgerne, er flere steder fra bøgerne inspireret af steder i storbyen. Diagonalstræde er eksempelvis inspireret af Victoria Street, som er kendetegnet ved den kurvede gade og de mange farverige butikker.

3.     Greyfriars-kirkegården

Endnu et sted i Edinburgh, som i den grad har inspireret historien om Harry Potter. Rygtet siger, at J. K. Rowling gik ture på kirkegården, når hun havde brug for et kreativt boost. Det er blandt andet her, hun kom på navnene på flere centrale personer i historierne – man kan nemlig finde gravsten med navne som ”Thomas Riddell Esquire”, ”William McGonagall” og ”Elizabeth Moody”, som naturligvis har inspireret Tom Riddle, Professor McGonagall og Mad-Eye Moody.

4.     Glenfinnan-viadukten

De fleste Harry Potter-fans vil hurtigt kunne genkende den smukke viadukt, som Hogwarts-Ekspressen krydser. Man kan selv få lov at komme helt tæt på viadukten, og man kan endda tage en tur med damptoget Jacobite, som kører samme rute som Hogwarts-Ekspressen gør i filmen. Ruten er blevet betegnet som den bedste togtur i verden.

På togturen kommer man også forbi smukke Rannoch Moor. Det er her, dødsgardisterne i Dødsregalierne Del 1 ransager Hogwarts-Ekspressen for at få fat i Harry.

West Coast Railways, som betjener Jacobite, leverede dampmotor og togvogne til Hogwarts-Ekspressen.

5.     Balmora Hotel

J. K. Rowling boede på Balmora-hotellet i Edinburgh, da hun skrev Dødsregalierne. Hun boede på hotellet for ikke at blive distraheret og for at kunne fordybe sig i skrivningen. Man kan besøge hotellet, og man kan endda også booke J. K. Rowling-suiten, som er det værelse, hun boede på, da hun skrev de sidste kapitler i historien om Harry Potter.

6. Eilean na Moine og Loch Eilt

Eilean na Moine er en lille ø i Loch Eilt. Den smukke lokation dannede rammen for Dumbledores gravsted, og det var her, Voldemort stjal Oldstaven.

Loch Eilt bruges faktisk også i Fangen fra Azkaban, hvor Ron og Hermione finder en trist Hagrid, der smutter sten, efter det besluttes, at Buckbeak skal henrettes.

Der er altså massevis af steder i Skotland at besøge, hvis man er inkarneret Harry Potter-fan, så der er lagt op til en fantasifuld og magisk ferie.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.