Annonce
Sundhed

Foredrag: Ingen hjælp at hente, når man er pårørende til en kriminel

Pernille Gufstavson holder 8. september foredrag om sin oplevelse af at være være pårørende til en kriminel. Foto. Privat

Forestil dig at din søn bliver kriminel, og uanset hvad du gør, så føler du at du støder hovedet mod en mod - vel at mørke mod systemet.  Det var Pernille Gustafsons virkelighed, da hun for nogle år siden pludselig blev pårørende til en kriminel.

Hendes dengang 18-årig søn blev anholdt og kendt af politiet. Det satte en masse i gang i Pernille og hendes familie. Følelser som afmagt, skyld og skam, sorg og ikke mindst en kamp for at holde sammen på familien og få deres søn ud af kriminalitet igen. Men under hele dette forløb oplevede Pernille gang på gang at møde en lukket dør i systemet.

Der var ingen hjælp at hente, da hendes søn var myndig.

Annonce

- Men han var kun lige blevet 18 år og stadig min 'lille' søn, fortæller Pernille, der derfor satte sig for at skrive sig ud af sorgen og skrive om sin kamp i det meget lukkede system for at råbe op og for at hjælpe andre i samme situation.

For dem er der rigtig mange af, der er bare ikke mange, der står frem. Det blev til bogen, 'Mor til en Ama’r dreng', der udkom i 2019.

Og onsdag den 8. september kan du høre Pernilles foredrag om netop dette i samarbejde med Precht Event.

Foredraget holdes i Grøndal Multicenter og billetter kan købes på www.prechtevent.dk

- Vi håber, at vi kan få liv i denne debat, så vi kan bryde tabuet og hjælpe de pårørende, der i forvejen er rigtig sårbare, når en af deres nærmeste kommer ud i kriminalitet, udtaler Louise Precht fra Precht Event.

Vi håber, at vi kan få liv i denne debat, så vi kan bryde tabuet og hjælpe de pårørende, der i forvejen er rigtig sårbare.

Louise Precht, Precht Event
Annonce