Annonce
Samfund

Skal Vanløse have et forsamlingshus a la Absalon på Vestebro? Det kræver mere end et like på Facebook

Skal Vanløse også have et sted ala Absalon på Vesterbro. Billedet her viser en bordtenningturnering. Foto: René Mølskov
Lokale ildsjæle ønsker et forsamlingshus i Vanløse a la Absalon på Vesterbro. Nu holder de møde for at undersøge om flere vil være med til at materialisere ideen til handling.

- Skal Vanløse have en ny forening eller et forsamlingssted a la Folkehuset i Absalons Kirken på Vesterbro. Er det blot os bag Vanløse Saloner, der drømmer om at starte en forening, hvor vi i fællesskab og på tværs af alder, køn og andet godt mødes til for eksempel fællesspisning, bankospil og andre aktive-, kreative-, kunstneriske- og hyggelige gøremål? Mulighederne er mange.

Ordene kommer fra Anne Rathleff, der sammen med de andre initiativtagere bag Vanløse Saloner barsler med at starte en forening med fokus på fællesskaber og begejstring i Vanløse. Og gerne noget der på sigt kommer til at minde om Absalon på Vesterbro.

Hun fortsætter.

Annonce

- Vi tror på ideen, men hvis en forening som den her, skal se dagens lys, kræver det, at mange Vanløseborgere, på frivillig basis, har tid og ikke mindst lyst til at give en hånd med, siger Anne Rathleff, der håber, at vanløseborgerne er med på ideen sammen. Også de unge.

Uforløst potentiale

En af de unge, der allerede er med og som glæder sig til at byde velkommen, når tankerne skal materialiseres på en salonaften 23. november i Oasen, er vanløseborger Lasse Alfastsen.

- Hvis det her skal blive til noget, så kræver det et stærkt fundament af lokale, der både ser et behov og et potentiale. Der er brug for en kreds af stiftere med den rette energi og kompetencer, før vi overhovedet kan komme i gang, udtaler Lasse, der arbejder som iværksætter og kommunikatør.

- Jeg vil beskrive mig selv som den lokale ildsjæl, der gerne vil støtte op et ambitiøst lokalt initiativ, og samtidig være den professionelle sparringspartner, der ser det lidt oppefra, så der kan komme perspektiv på, siger Lasse, der arbejder som iværksætter og kommunikatør og har været med til at stifte en række forskellige lokale og nationale initiativer.

Der er et uforløst potentiale i Vanløse, og vi bør udnytte muligheden for at komme nogle skridt nærmere at skabe et bæredygtigt lokalsamfund, og hvis det skal lykkes, er der brug for en stærkere lokal forankring i for eksempel et hus.

Lasse Alfastsen

Men et Absalon i Vanløse? Hvorfor ikke bare tage til Vesterbro, hvis man har behov for et hus som Absalon?

- Vanløse kan og skal noget andet end brokvartererne. Der er et uforløst potentiale i Vanløse, og vi bør udnytte muligheden for at komme nogle skridt nærmere at skabe et bæredygtigt lokalsamfund, og hvis det skal lykkes, er der brug for en stærkere lokal forankring i for eksempel et hus.

Men det kræver ifølge Lasse, at man også liker andre steder end på Facebook.

- Før et aktivt og inkluderende forsamlingshus på tværs af generationer, interesser og aktiviteter over hovedet kan komme i gang, kræver det, at der etableres en stiftende gruppe af de rigtige mennesker, der afdækker, hvordan et lokalt fællesskab som dette bedst etableres og aktiveres - med udgangspunkt i de lokale borgeres behov og drømme. Den gruppe skal dele ideer, ønsker og visioner, og her er det vigtigt, at de unge er med.

Torsdag 18. november vil initiativtagerne stå på Vanløse Torv fra 16 -b17 med en kaffevogn. Her vil de gå i dialog med borgerne om arrangementet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

corona belønning

Se, hvem der får 5.600 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Annonce