Annonce
Erhverv

Eksklusivt interview: Her er planerne for Kronen

Hvis det står til de nye ejere, skal der ske meget med Torvet og Kronens facade. Foto. Chili Djurhuus
Kronens nye ejere NREP har store planer for Kronen. Vi har talt med deres udviklingsdirektør.

Efter at have været erklæret konkurs i over et år kom shoppingcentret, Kronen, under hammeren ved retten på Frederiksberg i 29. maj, og de nye ejere, NREP, har store planer for shoppingcentret.

Vi har talt med udviklingsdirektør hos NREP, Rasmus Meyhoff.

Skal ikke konkurrere

I skriver i jeres pressemeddelelse, at I ikke tror ikke på forestillingen om, at lokale butikscentre skal konkurrere med shoppingmalls som Rødovre Centrum og Frederiksbergcentret. Hvad har I erfaringer der underbygger dette?

- Vi har andre lignende projekter, hvor vi giver noget til bymidten, såsom Herlev Bymidte eller Frihedens Butikscenter i Hvidovre, hvor vi har fået mere liv ind. Og Kronen har meget af det der allerede virker i forhold til vores vision, såsom at have boliger i bymidten.


Vi har desuden planer om, at terrassen og Tovet skal smelte sammen.

Rasmus Meyhoff


Hvordan vision?

- Bymidten skal være et sted, hvor man bor, lever og arbejder, samtidig med at det også et sted, hvor man kan sætte sig ned og have en rolig samtale med en god ven. Man skal kunne alle sine daglige gøremål.

Annonce

Fælles bymidte

I skriver også, at 'Kronen skal være et naturligt og dynamisk samlingspunkt for Vanløse med butikker til de daglige indkøb og lækre udendørs cafeer og restauranter samt, at I vil optimere butikscenterets første sal.' Har I konkrete tegninger, jeg kan se?

- Vi har nogle konkrete ideer, som vi er gået i gang med at arbejde med, og inden for de næste tre til seks måneder ved vi, hvordan skal det konkret kommer til at tage sig ud. Så indtil videre er det kun arbejdsskitser, slår Rasmus Meyhoff fast.

Kan du afsløre lidt mere?

- For eksempel kigger man op på en tung og mørk mur, når man ser på Kronen. Den vil vi gerne gøre mere gennemsigtigt. Vi har desuden planer om, at terrassen og Tovet skal smelte sammen, og her er det at arkitekten skal være kreativ. Og så det selvfølgelig er vores plan at lave et samarbejde med de interessenter - ejerne af Vanløse Torv - da vi vil skabe en fælles bymidte og her er Torvet en vigtig del, da det skal være fedt at opholde sig der, svarer Rasmus Meyhoff og slår fast, at NREP ønsker et lokalt engagement.

- Vi skal som sagt ikke konkurrere med hverken Rødovre og Frederiksbergcentret.

Udviklingsdirektør hos NREP, Rasmus Meyhoff. Foto. Martin Kay Hansen

Hvorfor ikke?

- Det er ikke fordi, vi ikke har ambitioner om at være et sted for folk udenfor lokalområdet. Men det vi, i første omgang, vil være, det er at være noget for Vanløses borgere og Vanløse, slår Rasmus fast og pointerer, at NREP også vil også forbedre adgangen til Vanløse Metrostation og øge folks udendørsoplevelser omkring centret ved for eksempel etablere legepladser og udendørs aktivitets-arealer.

Annonce

Legeplads og fitness

- Vi skal have fokus på Food and Beverage (mad og drikkevarer, red) samt udadvendte aktiviteter på terrassen, som for eksempel en legeplads og outdoor fitness.

Outdoor fitness?

- Ja, hvis du forestiller dig en terrasse med flere funktioner, der integrerer folk. Ikke at folk skal træne lige op ad folk. Men hvis der er mulighed for træning, lege og sidde, uden at man føler sig forpligtet til at købe noget. Det er noget der samler folk.

Hvorfor?

- Fordi det handler om at der skal være plads til byens borgere i alle deres hverdagssituationer.

Når alt falder på plads, er det jo planen, at Flemming Fenger bygger V360 på det, de fleste nok kender som Brugsengrunden. Bliver I konkurrenter?

- Kronen er ikke helt det samme, da der også kommer til at være del erhverv i V360. Når det er sagt, så hilser vi alt der kan være med til at understøtte en aktiv bymidte velkommen, svarer han og pointerer, at jo flere investeringer der er i bymidten, jo bedre.

Du kan nok ikke svare på det, men du får spørgsmålet alligevel. Brugsengrunden har jo ligget brak i over ti år. Hvis nu vi leger med tanken om, at Flemming Fenger kaster håndklædet i ringen og sætter Brugsengrunden til salg, kunne I så være interesserede i at købe grunden?

- Lige nu er vi glade for den investering, vi har gjort, og jeg tør ikke sige, hvad der sker med Flemming Fengers projekt, som vi følger med stor interesse, fordi området fortjener den udvikling som han har sat for dagen, svarer Rasmus Meyhoff afsluttende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Månedens Buket

Nørkleriet: Vi føler os set

Annonce