Annonce
Politik

Efter debatmøde om Vanløse Bymidte: Jeg nedlægger et paragraf 14-forbud

Der var til debatmødet i går om Vanløse bydel enighed om, at byudviklingen altid sker på brokvartererne i København, mens Vanløse hurtigt bliver overset.

- Det var virkelig en fantastisk god debat. Meget unik faktisk. Langt over 100 mødte op. Der var faglige indspark og gejst, fortæller kandidat til kommunalvalget for Radikale Venstre, Emil Sloth Andersen, der deltog i debatmødet om Vanløse Bymidte. Et debatmøde som den verdensberømte arkitekt og vanløseborger, Jan Gehl havde taget initiativ til.

Hvad tog du med dig fra debatmødet?

- At borgerne er trætte af, at byudviklingen altid sker på brokvartererne i København, mens Vanløse hurtigt bliver overset. Og når bygherren Flemming Fenger får så stor indflydelse uden om borgerne, så opstår der er en afmagt. Vanløseborgerne er virkelig sultne på forandring og indflydelse, svarer Emil der nu vil handle.

Annonce

Nedlægge paragraf 14-forbud.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at borgerne er med på, at vi laver lokalplanen for Fenger-grunde om. Der er en bevægelse i gang. Helt konkret vil jeg nedlægge et paragraf 14-forbud mod byggeriet af V360-centeret, og så kan vi i stedet stille krav om boliger til SOSU-assistenten og studerende og arbejde for en grøn bymidte. Hvis Flemming Fenger skal have erstatning, er det godt, at vi er en stenrig kommune med 17 milliarder kroner på kistebunden. Og vi har potentielt et flertal. Det er suverænt den sag, jeg vil arbejde mest hårdt for, for der er potentiale for et fremskridt, som jeg virkelig ser som socialt og grønt.

Det er ikke hverdagskost, at der møder langt over 100 borgere op til et lokal-arrangement. Det skal vi bygge videre på.

Emil Sloth Andersen, kandidat til kommunalvalget for Radikale Venstre

Og der er mere på vej.

- Vi var flere, der foreslog, at der må laves et nyt bymøde om Vanløse. Og så skal vi både have Flemming Fenger, hele lokaludvalget og NREP, som har købt Kronen, og Jan Gehl med. Det er ikke hverdagskost, at der møder langt over 100 borgere op til et lokal-arrangement. Det skal vi bygge videre på. Jo flere, der råber på forandring, jo mere bliver vi hørt, siger han.

Og ifølge Københavns Kommune er der en teoretisk mulighed for, at Emil kan komme igennem med et paragraf 14 forbud og få ændret lokalplanen.

De udtaler i en tidligere artikel

- Efter planlovens § 14 har teknik- og miljøudvalget under visse betingelser mulighed for at nedlægge forbud mod et konkret byggeprojekt med henblik på at tilvejebringe en lokalplan for ejendommen. Forbud kan ikke nedlægges mod byggeri, som har modtaget en gyldig byggetilladelse. Ifølge teknik. og miljøforvaltningen her der ikke været tilkendegivet et ønske om at nedlægge et § 14-forbud.

- En lokalplan kan til enhver tid ændres, så længe den er i overensstemmelse med kommuneplanen. En ny lokalplan kan dog ikke ændre på eksisterende lovlige forhold eller forhindre udnyttelse af lovlige byggetilladelser.

Flemming Fenger har endnu ikke modtaget en byggetilladelse.

Annonce
Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Vanløses skjulte vinbutik: Vi er nok lidt utraditionelle

Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Samfund

Dagmar vinder PlanBørnefondens Pigepris: Det skal pengene bruges til

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Alarm 112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

Knæk cancer

Troels Trier donerer værk til Vanløse knækker cancer: Det handler om liv og død

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Trafik

Katrinedalskvarteret er en labyrint: Vi laver u-vendinger uafbrudt

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Knæk cancer

Sofie bekæmper frygtet sygdom med havestol

Samfund

Flemming Fenger ønsker hjælp fra lokal stjerne-arkitekt til at løse cykelkaos ved Vanløse Station

Knæk cancer

Vanløse knækker Cancer for femte gang: Lav din egen indsamling og vær med

Annonce