Annonce
Forretningsliv

De lokale forretninger er rørt over vanløse-borgernes opbakning: Julesalget er reddet

På Jernbane Allé ligger der mange butikker. De melder alt godt og har haft fremragende julesalg i år. Foto: Jan Mørch
Alle odds var imod de lokale forretninger i år. Men vanløse-borgerne valgte at handle lokalt, og det har sikret butikkerne et fremragende julesalg.

Det var ikke givet, at julesalget skulle gå strygende i år. Det letteste havde nok været at blive hjemme i varmen, lave en god kop kaffe, smække benene op og så i ro og mag klikke julegaverne hjem fra en af de utallige webshops. Men vanløse-borgerne svigtede ikke deres lokale forretninger på trods af høje coronatal.

Spadserer man op og ned ad Jernbane Allé, stråler de flotte julelys om kap med butiksejernes øjne, når de svarer på, hvordan det er gået med julesalget. Budskabet er tydeligt. Julen i år har været god, og vanløse-borgerne har haft lyst til at handle lokalt.

På Jernbane Allé 45 F er der sko overalt. Støvler, sutsko og høje hæle. Michael Hansen har oplevelsen af at være den lokale skomand i byen. Han har 12 år på bagen som butiksbestyrer i Tang Sko.

Annonce

Jeg kan godt lide mine kunder. Det er derfor, jeg er her.

Michael Hansen, butiksbestyrer i Tang Sko

- Det er svært at konkurrere mod de store, men jeg har oplevet den sædvanlige lokale loyalitet, lyder det fra Michael Hansen.

Han forklarer en kunde i butikken, at de populære Asportuguesas-hjemmesko er lavet af kork, merinould og naturgummi fra genanvendte plasticflasker. Kunden har fået skoene i julegave og skal bytte dem til nummeret større. Det er hurtigt klaret, og Michael Hansen åbner galant døren og ønsker godt nytår, inden kunden smutter ud i kulden igen på Jernbane Allé.

- Jeg kan godt lide mine kunder. Det er derfor, jeg er her. Og jeg tror også, at mange kunder godt kan lide mig, siger Michael Hansen.

Michael Hansen siger, at det skal være en oplevelse at komme ind i hans butik. Foto: Pr-foto

Julesalget er gået rigtig godt i Tang Sko. Michael Hansen er også formand for GEV, Vanløses Erhvervsforening, og det er hans klare indtryk, at det også er gået godt for de andre medlemmer.

Overfor Tang Sko ligger Aperto, hvor sko er byttet ud med italienske delikatesser og vin. I nye lokaler er en vinbar ved at blive installeret.

- Så længe I støtter, er vi her, siger John Larsen, ejer af Aperto.

Apertos mest solgte vare i december er vin, som mange køber til gaver.  John Larsen tilføjer, at han nok kunne have solgt for endnu mere, hvis han havde kunne dele smagsprøver ud som normalt. Det har corona sat en midlertidig stopper for.

Hos Trine Danielsen i tøjforretningen Chessy har december aldrig været den travleste måned på året. De fleste handler nemlig tøj til sig selv, når de besøger hendes butik. Men hun har solgt som normalt og er rørt over, at folk er kommet ned med chokolade, hjemmebag og blomster til hende i juletiden.

Butikkerne er dog enige om, at intet slår sidste års julesalg. I julen 2020 var Kronen og alle andre storcentre nemlig lukkede. Men sammenligner man med de øvrige år, så har julesalget i år altså været rigtig godt.

I år har Kronen været åben, og her er nogle af byens erhvervsdrivende også placeret. Fra storcentret er meldingen, at man også her har haft et godt julesalg i år og mange flere besøgende. Lisbeth Dueholm, centerleder i Kronen, glæder sig over, at det også er gået godt i gadebutikkerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Højeste smittetal i Vanløse nogensinde: Lider din virksomhed, daginstitution eller skole?

Samfund

Derfor ligger Fengergrunden brak: Det startede med tre konkurser

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Feminisme

- Er du min mor i dag? Sammen med seks andre kvinder opfostrede Inger en datter

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Vanløse

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Offentlig transport For abonnenter

Få overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Permanent opholdstilladelse For abonnenter

Azadeh fra Vanløse har knoklet i sin frisørsalon i seks år: Prisliste spænder ben for permanent opholdstilladelse

Samfund

- Kommende butik  på Jydeholmen bidrager ikke til et levende eller indbydende hjørne

Annonce