Annonce
Corona

Coronasmitte lukker Damhusengens Skole: Alligevel får 9. klasserne lov til at blive

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
I takt med at Danmark så småt er ved at åbne op, lukkede Damhusengens Skole i dag. Indtil videre til på tirsdag.

- Det er simpelthen så synd for forældre og børn, at vi her i slutspurten rammes, for vi har generelt haft et lavt antal smittede.

Ordene kommer fra skoleleder på Damhusengens Skole, Max Ulrich Larsen, der i samme forbindelse fortæller, at alle børn på Damhusengens Skole er sendt hjem indtil på tirsdag.

Hvad sker der så på tirsdag?

Annonce

- Der kan alle de børn og personaler, der kan fremvise en negativ PCR-test komme tilbage, svarer han og henviser til, at det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der har lukket skolen ned.

- Smittetallet for vores børn er for højt, og derfor vælger Styrelsen for Patientsikkerhed at lukke ned for at nulstille,. og for at se hvordan smitten eventuel breder sig.

9. klasser får lov til at blive

Og skolelederen står udenforstående overfor nedlukningen.

- Jeg kan ikke se en tendens til eller forst at smitten har vandret på tværs af klasserne, da vi jo netop holder klasserne og årgangene adskilt, fortæller han, og slår fast at han derfor ikke engang 'bare'  kan lukke en årgang ned, fordi smitten angiveligt er registreret blandt alle årgangens børn.

Dog så er det ikke alle børn, der sendes hjem. 9. klasserne har nemlig fået lov til at blive.


Jeg holder selvfølgelig skolen åben for de familier, som for eksempel de familier der arbejder i front eller som ikke har anden mulighed for pasning.

Lars Ulrich Larsen


- Styrelsen for Patientsikkerhed har givet 9. klasserne lov til at fortsætte, så de kan afslutte deres prøver. Og derudover så har vi selvfølgelig nødpasning?

Så selvom man ikke kan fremvise en negativ PCR-test, kan man komme på skolen?

- Ja, jeg holder selvfølgelig skolen åben for de familier, som for eksempel de familier der arbejder i front eller som ikke har anden mulighed for pasning.

Og Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter nedlukningen af skolen. De skriver i en mail.

- Styrelsen for Patientsikkerhed har på grund af spredt smitte blandt elever i både forskellige klasser og på flere årgange udstedt et påbud om restriktiv adgang til Damhusengens Skole i Vanløse, Københavns Kommune. Det betyder, at der i syv dage er adgang for de elever, der kan fremvise en negativ PCR-test. Elever i 9. klasse, der skal til eksamen, er undtaget, og der er også fortsat mulighed for nødpasning. Påbuddet er udstedt til kommunalbestyrelsen i Københavns Kommune.

https://spoerg.vanloseliv.dk/
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Månedens Buket

Nørkleriet: Vi føler os set

Annonce