Annonce
Byudvikling

Byggetilladelsen til Fenger grunden er udsat på grund af corona

Fenger Grunden. Hullet. Ground Zero eller Brugsen Grunden. Navnene er mange for grunden der har ligget brak i over 12 år. Foto: Chili Djurhuus

Ifølge Flemming Holberg Fenger får Vanløse det som bydelen har ventet på i 11 år. Et rekreativt område med to store dagligvarebutikker, et fitnesscenter, cafe/restaurant og serviceerhverv. I alt 18.000 m2.

- Torvet foran butikkerne vil være af samme størrelse og med samme belægning som Frode Jakobsens Plads. Målet er at de to pladser udgør en samlet forplads foran S-stationen. Det er håbet, at mange cyklister vil benytte de cirka 300 nye cykelpladser der etableres i underetagen i det ny byggeri – således at nogle af cyklerne på Frode Jakobsens Plads, vil forsvinde, slår Fenger fast.

Herudover etableres ca. 200 p-pladser i underetagen, med direkte opgang til torvet.

Annonce

Flemming Holberg Fenger har i en periode været ude af virksomheden, efter der kom en ny bestyrelsesformand, men nu er Flemming tilbage, og han er klar til at bygge. Og ifølge ham selv, venmter han bare på en byggetilladelse.

Byggetilladelse udsat på grund af corona

Flemming Holberg Fenger fortalte i juni, at det indtil videre har kostet hans virksomhed syv millioner om året at have grunden stående. Så han lader den ikke stå for sjov, slår han fast.

- Vi har afventet byggetilladelse i ni måneder. Den burde komme indenfor et par måneder, og så skal jeg bare have entreprenørerne, og det burde maksimum tage et par måneder mere. Det var ordene fra Flemming Fenger, da VanløseLIV talte med ham tilbage i juni. Nu er det start november, og vi har talt med ham igen.

Vi talte jo sammen i juni måned, hvor du sagde, at der nok kun ville gå et par måneder, før I begyndte at bygge. Nu er det november. Har du en ide om, hvornår der sker noget på grunden?

- Jeg ved det desværre ikke, men jeg vil tro indenfor et par måneder, er svaret fra Flemming Fenger, da vi ringer ham op.

Artiklen fortsætter under videoen.

- Vi skulle have været i gang for otte år siden, men der kom en bestyrelsesformand, Torben Schøn, der forsøgte at lukke firmet ned og det stoppede blandt andet byggeprocessen. Men nu er jeg tilbage, udtalte han i juni.

Flemming Holberg Fenger fortalte også, at virksomheden skulle have haft en byggetilladelse allerede i april, men at den blev udskudt på grund af corona.

Hvornår byggetilladelsen kommer må måske guderne vide  - eller måske Teknik-og Miljøforvaltningen vide, som VanløseLIV har rettet henvendelse til.

VanløseLIV har forsøgt at få en kommentar fra tidligere bestyrelsesformand, Torben Schøn. Han har ikke svaret tilbage på vores henvendelse.

Annonce