Annonce
KV21

Butiksdrivende: Flere parkeringspladser på Jernbane Allé

Carsten Nielsen fra Ballonkompagniet ønsker at bliver nemmere at parkere på Jernbane Alle. Foto. Helle Gottlieb
VanløseLIV har været en tur ned at Jernbane Allé og forbi ti vilkårlige butikker, hvor vi spurgte, hvad lokalpolitikerne kan gøre, for at bedre forholdene for butiksdrivende på Jernbane Allé

Mange mener at, Vanløse bymidte lader meget tilbage at ønske sig, og det gælder også de butiksdrivende på Jernbane Allé.

VanløseLIV har været en tur ned ad Jernbane Allé og forbi ti vilkårlige butikker, hvor vi spurgte, hvad lokalpolitikerne kan gøre for at bedre forholdene for butiksdrivende på Jernbane Allé.

Flere parkeringspladser, var ét af de svar, som lød igen og igen.

Annonce

- Mange kunder siger, det er svært at finde parkering og komme ind i butikken. De har for eksempel bestilt en kasse vin over nettet, og når de så skal hente den, skal de køre rundt og rundt for at finde parkering, siger Waheed Ashraf fra Skjold Burne.

I forbindelse med anlæggelse af cykelstier langs Jernbane Alle er flere parkeringspladser nemlig blevet nedlagt, og det mærkes.

Svært med parkering

Syv ud af ti butikker nævnte flere parkeringspladser som et tiltag, der vil gøre det nemmere at drive butik på Jernebane Allé.

- Gør det nemmere at parkere, så det er nemmere for kunderne at komme til butikken, siger Carsten Nielsen fra Ballonkompagniet. Han fortæller også, at det er et problem ved varelevering, hvor der må parkeres ulovligt og ofte blokeres for bussen og anden trafik.

Hos Locals Kaffebar, Synoptik, Bidstrup Ure Guld & Sølv og Glarmester Per Lang efterspørger man også parkeringspladser til kunderne.

- Jeg synes, at man som erhvervsdrivende skal kunne købe en parkeringstilladelse, så man ikke skal ud at stille på uret hver tredje time.

Sisse Chytræus, Nørkleriet

Hos Glarmester Per Lang forslår de blandt andet kortere parkeringstid, så der er større udskiftning, og kunderne bedre kan komme til.

I Nørkleriet er det ikke kun parkering til kunder, som er et problem.

- Jeg synes, at man som erhvervsdrivende skal kunne købe en parkeringstilladelse, så man ikke skal ud at stille på uret hver tredje time. Mange står alene i butikken og må sætte et skilt i døren. Det er vi flere, som har talt om, siger Sisse Chytræus.

Her er politikernes svar på parkeringsudfordringerne på Jernbane Allé

Jens Wedenborg (K)

Vi konservative ønsker et København, der fungerer i hverdagen, hvor der er plads til alle, både på cykelstien, i Metroen, på vejen og ikke mindst i parkeringskælderen. Derfor skal vi have lavet parkeringspladser under jorden, så ingen skal cirkle rundt efter parkering. Det vil vi finansiere ved at anvende de over 600 millioner kroner, som bilisterne hvert år betaler til kommunen. For at støtte erhvervslivet og omsætningen i de københavnske butikker vil vi foreslå, at den første time skal være gratis for alle, der parkerer i København. Det vil skabe ekstra omsætning i mange af de små butikker i København.

Rikke Skovgaard Andersen (S)

Vores erhvervsdrivende er vigtige for liv i bymidten. Jeg arbejder for ny og pænere belægning på Jernbane Allé og Vanløse Allé, så bymidten hænger bedre sammen, og flere krydser vejene for at handle eller drikke kaffe. I den forbindelse vil jeg gerne se på mulighederne for lidt flere p-pladser. En anden vej er at korte tidsrummet for parkering, så flere kan parkere i kortere tid. Bymidten mangler også elbilspladser. Hvis ikke Kronen eller Kulturstationen opretter ladepladser i p-kældrene, vil jeg arbejde for, at kommunen opkøber et lille stykke privat fællesvej til etablering af ladepladser.

Jonas Neivelt (SF)

SF går ikke ind for at oprette flere parkeringspladser på Jernbane Allé. I stedet vil vi udnytte de nuværende parkeringspladser bedre.

Vi vil gerne udvide zonen for betalingsparkering, så den også gælder Vanløse. Det vil skabe plads til bydelens beboere og erhvervsdrivende, når der kommer færre pendlerbilister og parkere i Vanløse, inden de tager metroen ind til byen.

Det er dog en pointe, at det ikke holder, at de erhvervsdrivende skal ud at flytte deres bil hver tredje time. Derfor må vi kunne sørge for en slags parkeringslicens for beboere og erhvervsdrivende, så de kan parkere i Vanløse.

Charlotte Lund (EL)

Enhedslisten vil en anden retning, hvor jernbanealle løftes til et åbent byrum, hvor folk i langt højere grad kan færdes og opholde sig. Optimalt skal vejen lukkes, men man kunne også forestille sig at den kunne laves til en sivegade. Fredeliggørelse har vist sig at gavne de lokale erhvervsdrivende en række andre steder, det kan det også i Vanløse.

Jens-Kristian (V) medlen af Teknik- og Miljøudvalget

”Der skal være plads til alle transportformer i København – også til bilerne. Det gælder også på Jernbane Álle, hvor de handlende er afhængig af at kunderne kan parkere i nærheden. Der er mange forskellige holdninger til, hvad der skal ske med Jernbane Álle, men for Venstre er det vigtigt, at der fortsat er parkeringspladser og også gerne bedre parkeringsmuligheder i nærheden af butikkerne. Derfor bør der igangsættes en dialog med de handlende, beboere og lokaludvalget om, hvorledes man kan få både bedre parkeringsmuligheder og mere byliv. Det kunne f.eks. ske i forbindelse med en større analyse af, hvilke tiltag der skal til for at puste mere liv i bymidten i Vanløse.”

Emil Sloth-Andersen (R)

"Jeg talte for nyligt med en lokal erhvervsdrivende, der gjorde mig opmærksom på, at endnu et center på Fenger-grunden ved Vanløse St. ville være skidt for hans butik. Vi har i forvejen Kronen-centeret, som trækker meget liv væk fra Jernbane Allé, og det samme vil et erhvervscenter på Fenger-grunden gøre. I gamle dage var der meget mere liv for de lokale erhvervsdrivende på Jernbane Allé. Og derfor er det min mærkesag nr. 1 for Vanløse, at vi får forhindret byggeriet af et nyt erhvervscenter på Fenger-grunden. I stedet skal der være boliger, som ligger tilbagetrukket på grunden, og resten af grunden bør være en grøn oase, som hænger sammen med et grønt bycentrum i Vanløse."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Corona

Højeste smittetal i Vanløse nogensinde: Lider din virksomhed, daginstitution eller skole?

Samfund

Derfor ligger Fengergrunden brak: Det startede med tre konkurser

Fidus For abonnenter

Tjener millioner på gylden fidus: Christiania-advokat skifter forklaring

Feminisme

- Er du min mor i dag? Sammen med seks andre kvinder opfostrede Inger en datter

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Permanent opholdstilladelse

Enhedslisten går ind i sag om Vanløse-frisør: Reglerne er for rigide

Million-fortjeneste For abonnenter

Efter gigantisk prisfest: Nu er der dårlige nyheder til boligejerne i hovedstaden

Vanløse

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Offentlig transport For abonnenter

Få overblikket: Her holder S-tog stille i weekenden

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Byliv

Hjælp dit lokale spisested: Stor madfestival giver dig gastronomiske lækkerier til en god pris

Permanent opholdstilladelse For abonnenter

Azadeh fra Vanløse har knoklet i sin frisørsalon i seks år: Prisliste spænder ben for permanent opholdstilladelse

Samfund

- Kommende butik  på Jydeholmen bidrager ikke til et levende eller indbydende hjørne

Annonce