Annonce
Debat

Brug krudtet på en bedre bymidte fremfor tomme løfter

- Jeg mener, at der er meget andet, som vi lokalpolitikere kan og bør kæmpe for, så vi for alvor kan få Vanløses bydelshjerte til at slå, skriver Rikke Skovgaard Andersen (S). Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix

Debat: Debatten om Vanløse bymidte er fænget an igen. Og stort hurra for det – for Vanløse fortjener nemlig et indbydende bydelshjerte, som lokale i alle aldre har lyst til at færdes, handle og drikke en kop kaffe i.

Fenger-grunden, Brugsen-grunden eller slet og ret “Hullet i Vanløse” har indtil nu fyldt meget i debatten. Op til kommunalvalgene skorter det sjældent på politiske løfter om lige præcis denne grund: En svømmehal, en park eller billige studieboliger. Senest har den radikale kandidat, Emil Sloth Andersen, slået på tromme for, at kommunen skal nedlægge et paragraf 14-forbud mod grundejers planlagte byggeri, der vil være erhverv og boliger.

I sit debatindlæg på Vanløseliv.dk 19. september kommer Radikales kandidat i midlertidig ikke ind på de økonomiske konsekvenser af et forbud. Kommunen kan nemlig blive pålagt et erstatningsansvar, som i tilfældet med et byggeri i denne størrelse alt andet lige må forventes at være en massiv udskrivning af skatteborgernes penge.

Annonce

Lad os hellere bruge pengene og krudtet på en bedre bymidte end på end tom snak om Fenger-grunden.

Rikke Skovgaard Andersen (S)

Jeg mener, at der er meget andet, som vi lokalpolitikere kan og bør kæmpe for, så vi for alvor kan få Vanløses bydelshjerte til at slå. I stedet for et paragraf 14-forbud vil jeg hellere investere i:

En ordentlig og trafiksikker Apollovej. Asfalten er hullet, og der står gamle træstubbe langs vejen. Det skal bringes i orden, og så er der brug for et fodgængerfelt ved Kronen.

Ny belægning og trafikdæmpning til Jernbane Allé. Vi har fået caféer og spisesteder med udeservering på Jernbane Allé. Det skal vi støtte op om ved at dæmpe trafikken. Brostensbelægning på en del af Jernbane Allé vil dæmpe trafikken og binde byrummet sammen på tværs af vejen.

Mere grønt i bymidten så vi får flere træer og bede i bybilledet.

Vanløse er et dejligt sted at bo, men kan sagtens blive endnu bedre. Lad os hellere bruge pengene og krudtet på en bedre bymidte end på end tom snak om Fenger-grunden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den store bagedyst

Min mors sygdom lærte mig at springe ud i livet

corona belønning

Se, hvem der får 5.6000 kroner i bonus: Kommunen belønner udvalgte medarbejdere for deres corona-indsats

Samfund

Mystisk kors i Damhussøen

Politik

Sinem fik 3480 personlige stemmer uden valgplakater

Sygeplejerskekonflikt smitter af på studerende: - Jeg frygter, at jeg kommer til at lave fejl

Samfund

Desperat enlig mor tæt på at blive butikstyv: Jeg har grædt foran mine børn

Samfund

Cykel- og gangsti spærret rundt om Damhussøen- og engen de næste par uger: Det kan være svært at se, hvor svækkede træerne er

Vanløse

Lørdagens coronatal: Syvende dag i træk med over 4000 nye coronatilfælde

Samfund

Susannes børns legetøj ender som julegaver til børn i økonomisk pressede familier: Det kan ske for os alle

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Samfund

Vanløse samler sig om indsamling til pressede familier: Jeg var ikke et øjeblik i tvivl

Politik

Venstre: Vi skal have en helhedsplan for Vanløse Bymidte

Mangel på sygeplejersker For abonnenter

Her er prisen for at stoppe sygeplejerske-flugten

Annonce