Annonce
Byudvikling

Boliger på Fenger-grunden er fuldt ud realistisk

Fengergrunden. Foto. Chili Djurhuus

I VanløseLIV har jeg argumenteret for, at jeg ønsker boliger på Fenger-grunden. Jeg ønsker samtidig et grønt byrum. Lige nu vil bygherren Flemming Fenger bygge V360-byggeri, som er et nyt erhvervscenter. Det er hovedløst, for vi har et center på den anden side af vejen - Fengers tidligere projekt - som allerede er gået konkurs. Behovet for boliger er langt større, både for SOSU-assistenten, de studerende, der sover på sofaer, og mange andre københavnere.

Socialdemokratiets Rikke Skovgaards besked til mig er, at det er en urealistisk idé at forhindre erhvervsbyggeriet på Fenger-grunden, for i så fald vil kommunen skulle betale erstatning. Det er en mærkelig argumentation.

København har jo en likviditet - altså fri formue - på næsten 17.000 milliarder kroner. Det er penge, vi ikke må bruge på velfærd for staten. Det er et svimlende beløb, der står i aktier og obligationer i dag. Det er også penge, vi med lethed kan bruge til at udbetale erstatning til Fenger.

Annonce

Vi er langt bedre tjent med boliger på Fenger-grunden end endnu et potentielt konkurs-center i Vanløse. Det kæmper jeg for.

Emil Sloth Andersen, kandidat til kommunelvalget for Radikale Venstre

Jeg har naturligvis ikke almagt over Fenger-grunden. Men jeg kan garantere, at der er realisme i det her forslag. Bare på det seneste, med svarene fra Teknik- og Miljøforvaltningen, som VanløseLIV har fremhævet, har vi set, at det med al sandsynlighed er muligt at bremse en byggetilladelse for Fenger. Derfra kan vi lave lokalplanen om. Vi kan kræve, at en del af etagearealet i en lokalplan skal være billige almene boliger. Og hvis vi stiller krav om boliger i lokalplanen, så er det mest profitable for Flemming Fenger jo også at bygge boliger der. Det koster Fenger dyrt at have en grund, der bare står tom i dag.

Et paragraf 14-forbud mod et bestemt byggeri - i dette tilfælde et erhvervscenter - er både almindelig anvendt og rimeligt for en kommune at tage i brug. Det er særligt rimeligt i denne situation, hvor lokalplanen er fra 2012, og vi jo siden har fået et center på den anden side af vejen. Mit budskab er klart: Vi er langt bedre tjent med boliger på Fenger-grunden end endnu et potentielt konkurs-center i Vanløse. Det kæmper jeg for.

Annonce
Danmark

Ny aftale øremærker 11 ugers barsel til begge forældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Samfund

Vanløses skjulte vinbutik: Vi er nok lidt utraditionelle

Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Samfund

Dagmar vinder PlanBørnefondens Pigepris: Det skal pengene bruges til

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

Alarm 112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

Knæk cancer

Troels Trier donerer værk til Vanløse knækker cancer: Det handler om liv og død

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Trafik

Katrinedalskvarteret er en labyrint: Vi laver u-vendinger uafbrudt

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Knæk cancer

Sofie bekæmper frygtet sygdom med havestol

Samfund

Flemming Fenger ønsker hjælp fra lokal stjerne-arkitekt til at løse cykelkaos ved Vanløse Station

Knæk cancer

Vanløse knækker Cancer for femte gang: Lav din egen indsamling og vær med

Annonce