Annonce
Den brune rute

Bag de duggede ruder gemmer sig en garvet bartender og gode kammerater

Jydepotten har en veludrustet bar. Her er alt fra Aperol, Bacardi, Campari og Fernet. På de øverste hylder pynter en lille Underberg-bil. Foto: Lisa Reenberg
Det er svært at se udefra for al byggeriet, men Jydepotten scorer højt på hyggeligt interiør og en veludrustet bar. Tina Myhre står i baren, og det har hun fuldstændig styr på.

Bag de duggede ruder gemmer sig en garvet bartender, den velkendte cigaretrøg og nymalede gule vægge. Der sidder gæster både i baren og ved flere af træbordene. Hvert bord er udstyret med en rød/hvid-serviet, fyrfadslys og et askebæger. Der er småsnak både i baren og ude ved bordene og musik i højtalerne, men i et leje, hvor folk nemt kan have en samtale kørende.

Der er skruet op for den gode stemning, og Tina Myhre deltager i løjerne og skænker øl en masse over bardisken.

Tina Myhre har arbejdet på Jydepotten siden 2016 og driver stedet sammen med ejeren. Hun er en gæv kvinde med styr på sagerne. Hun ordner regnskaber, rydder af og sørger for at alle har, hvad de har brug for. Og så er hun ikke bange for at sætte en kunde eller to på plads, hvis der er brug for det.

Annonce

- Du synes alt er for dyrt, siger Tina Myhre prompte, da en kunde siger, at 40 kroner for en Leffe øl er for dyrt.

Der grines rundt om baren.

Chefen forbarmede sig. Jeg er Liverpoolfan.

Tina Myhre

En god placering

I øjeblikket er det svært at få øje på Jydepotten udefra, der ligger på hjørnet mellem Jernbane Allé og Jydeholmen, da stilladser fylder hele frontpartiet. Men både gæster og bartender er dog enige om, at Jydeholmen har en god placering. Værtshuet ligger et stenkast fra Vanløse station, og både bus 10, 22, 31 og 142 går lige udenfor døren.

Under første corona-nedlukning blev værtshuset renoveret.

De hvide vægge var næsten ligeså gule, som de er nu på grund af al cigaretrøgen, siger Finn Johansen.

Foruden gule vægge er der høje mørke træpaneler, og to loftventilatorer i guld pryder loftet. Det første man lægger mærke til, er dog den store bamse i Liverpool tøj, som hænger og dingler over baren.

- Chefen forbarmede sig. Jeg er Liverpool-fan, siger en grinende Tina Myhre.

På væggene hænger mange forskellige billeder, blandt andet af Nyhavn og andre københavnske motiver. Der er en lille prisseddel på hvert billede, og bliver et billede solgt, hænges et nyt ganske enkelt op.

Annonce

Husum og Hvidovre

På Jydepotten kommer mange forskellige slags mennesker. I baren sidder en fra Husum og en anden fra Hvidovre. De føler sig hjemme her, fortæller de.

Tom Hansen og hans søn, Peter Hansen, står for spilleautomaterne på både Jydepotten, Café Damsø og Snoopy. Tom Hansen har haft automater hos Jydepotten i cirka 30 år og har også en kort periode selv ejet stedet. I arbejdstid kommer han for at tjekke maskinerne, og privat kommer han for at være sammen med sine kammerater. Han sidder ved et bord sammen med Alex Matell, ejeren af den nu lukkede restaurant Den Gyldne Okse.

Alex Matell, Finn Johansen og Tom Hansen plejer lige at kigge ind gennem de duggede ruder og spejde efter hinanden. Hvis de ser en af kammeraterne, så går de gerne ind. Foto: Lisa Reenberg

- Gamle gæster fra Den Gyldne Okse kommer her på Jydepotten. Jeg kommer for at sige hej, og høre om nogle har skiftet mening rent politisk, siger Alex Matell med et smil.

Gæsterne er enige om, at man godt kan drikke en øl derhjemme, det er bare ikke ligeså sjovt.

Værtshuset må gøre noget rigtigt, for de har lige haft 50 års jubilæum. Det blev fejret med gratis t-shirts til alle stamgæster.

- Hils derhjemme, siger Tina Myhre, da en gæst forlader værtshuset, og sangen ’You Were Always On My Mind’ spiller i baggrunden.

Det handler om socialt samvær, og det handler om god betjening.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej i Vanløse: Her skal du løfte foden fra speederen

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Ikke flere bænke på Damhusengen

Helle drømmer om flere bænke på Damhusengen: Derfor kommer det ikke til at ske

Penge til sportshaller i bytte for vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok, siger formand for landdistrikter

Ny butik ved metroens endestation

Tjerrys afdøde mor turde ikke følge sin drøm - nu tager hun selv springet: Åbner særlig butik i Vanløse

Vanløse For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vanløse

Lige ned i lommen

Simon forvandlede 12,5 kroner til 100.000 kroner på et splitsekund: - Det betyder ikke så meget i vores økonomi

Huller på Damhusengen

Helle ønskede huller lappet: Nu reagerer kommunen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Vanløse

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Vanløse

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Annonce