Annonce
90 år and still going strong

Aase er 90 år, men arbejder stadig: Jeg bliver her så længe, jeg kan

På trods af sine 90 år arbejder Aase Henriksen stadig. Foto. Chili Djurhuus
90-årige Aase har altid interesseret sig for tøj - primært kjoler. Nu står hun en gang om ugen nede i Folkekirkens Nødhjælps butik. Og hun elsker det. Specielt kjolerne. VanløseLIV gav hende en udfordring.

- Modefarven er grøn i år, siger 90-årige Aase Henriksen og smiler.

På trods af Aase Henriksens 90 år arbejder hun en gang om ugen som frivillig i Folkekirkens Nødhjælps butik på Ålekistevej. Og det har hun gjort i 21 år.

Hun har helt styr på tøj, og hvad folk gerne vil have, og hvis der er noget, der ikke passer en kunde, siger hun det også på en pæn måde.

Annonce

Interessen for tøj - primært kjoler - kommer fra en uddannelse som syerske, og hun har blandt andet syet kjoler til den berømte skuespillerinde Lily Broberg.

Jeg møder Aase Henriksen nede i butikken på Ålekistevej 85 i Vanløse. En butik jeg har kørt forbi mange gange, men som jeg helt sikkert, efter mit møde med Aase, skal besøge igen.

Passion for tøj

- Jeg har altid gået meget op i tøj. Specielt kjoler, fortæller Aase Henriksen og beretter om alle de 60´er kjoler, hun har derhjemme, selvom hun ikke kan passe dem mere.

- Jeg lægger altid mærke til, hvad folk går i. Og det gør mig glad, når folk gør noget ud af sig selv, fortæller Aase, der elsker farver og går op i, at tøjet i butikken er hængt op i farver.

Jeg kan ikke undvære kunderne, kollegerne eller tøjet. og jeg bliver her, så længe jeg kan.

Aase

Udover at hendes passion for tøj tilfredsstilles i butikken på Ålekistevej, betyder det sociale også meget for Aase Henriksen i og med, at hendes ægtemand og mange af hendes venner er gået bort.

- Jeg kan ikke undvære kunderne, kollegerne eller tøjet, og jeg bliver her så længe, jeg kan, fortæller Aase Henriksen.

Ifølge butiksansvarlig, Anna Gerdes kræver en frivillig stilling i butikken ikke andet, end at du er glad for mennesker.

Butiksansvarlige, Anna Gerdes sammen med Aase Henriksen. Foto. Chili Djurhuus

- Vi går op i en god oplæring, og her er plads til alle. Også til Siri på 16 år, der kommer om mandagen, når hun har fri fra gymnasiet, fortæller Anna Gerdes og forklarer, at i og med at butikken på Ålekistevej er en lille butik, så lærer de også hurtigt hinanden at kende. Og så mangler vi faktisk tre nye frivillige, som kan aflaste de allerede ansatte, fortæller Anna Gerdes og smiler.

Annonce

Udfordringen

Når nu du er så glad for kjoler, vil jeg gerne give dig en udfordring, siger jeg til Aase og fortsætter.

- Kan du finde tre kjoler til mig. Og hvis du vil have lidt bonusinfo, så er jeg ekstremt kræsen, når det drejer som tøj, pointerer jeg og smiler.

Aase Henriksen smiler tilbage. Hun kigger intenst på mig. Som om hun lige skal aflure min tøjsmag.

- Det kan jeg sagtens. Hvad er din størrelse? 36? spørger hun.

Jeg nikker.

- En lille 36, svarer jeg.

Hun går ned i butikken og begynder at zoome ind på kjolerne i butikken. Det er tydeligt, at hun ved præcis hvilken retning, hun skal gå. Ligesom en personal shopper.

Jeg mærker dog tvivlen prikke mig på skulderen. Hvad nu hvis hun vælger helt forkert? At der ikke er nogle kjoler, jeg kan lide? Var det smart at give hende give den udfordring?

For det skal jo med i avisen. Uanset om jeg kan lide hendes tøj eller ej.

Inden længe har hun fundet tre kjoler.

-  Prøv dem her. De er rigtig fine på hver sin måde. Jeg tror, du vil kunne lide dem, siger hun og går hen til en lille kasse med bælter, og finder et fint sort bælte - med en stor sløjfe på.

Jeg køber alle tre kjoler inklusive bæltet. Jeg kommer helt sikkert igen forbi Ålekistevej 85.

Aase Henriksen er ved at finde kjoler til VanløseLIVs meget kjole-kræsne journalist.. Foto. Chili Djurhuus
Første kjole var en hvid kjole med lyseblå striber og flotte røde roser på. Den har de fineste kaffe-ærmer, som Aase Henriksen kaldte dem. (man skal passe på at man ikke dypper ærmet ned i maden, nr man spiser ;-) )Aase Henriksen retter den på mig, så den sidder perfekt. Foto. Anna Gerdes
Anden kjole som Aase Henriksen fandt til mig, var en sort skjortekjole og selvfølgelig med et flot grønt møntser, da modefarven, ifølge Aase Henriksen, i år er grøn. Og bæltet, Aase fandt, havde en fin sløjfe. Foto. Anna Gerdes
Tredje kjole som Aase Henriksen fandt, var en Ilse Jacobsen. Til min store overraskelse, blev jeg glad for den, da jeg først fik den på, da den virkelig var smuk og klassisk. En kjole jeg aldrig selv ville have taget med fra tøjstativet. Og bæltet med den store sløjfe var virkelig prikken over i’et. Aase fandt i alt tre flotte kjoler, og jeg endte med at købe alle tre. Foto. Anna Gerdes

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker

Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker har 50 års jubilæum i år, og hvis du kunne tænke dig at være frivillig, så se her: Bliv frivillig.

Annonce
Annonce
Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Slut med 50 km/t.

Nye fartgrænser på vej i Vanløse: Her skal du løfte foden fra speederen

Vanvid

Ung mand bliver ved med at køre som en vanvittig: Blev påkørt af politiet og fortsatte 100 meter på fortorvet

Byudvikling

Få unik mulighed for at være på tværs: Nu kan du udpege bygninger og redde dem fra nedrivning

Ikke flere bænke på Damhusengen

Helle drømmer om flere bænke på Damhusengen: Derfor kommer det ikke til at ske

Penge til sportshaller i bytte for vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok, siger formand for landdistrikter

Ny butik ved metroens endestation

Tjerrys afdøde mor turde ikke følge sin drøm - nu tager hun selv springet: Åbner særlig butik i Vanløse

Vanløse For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Vanløse

Lige ned i lommen

Simon forvandlede 12,5 kroner til 100.000 kroner på et splitsekund: - Det betyder ikke så meget i vores økonomi

Huller på Damhusengen

Helle ønskede huller lappet: Nu reagerer kommunen

Kristian bor i en campingvogn og vender hver en krone, mens han uddanner sig på ny: - Vi har brug for at se på, hvordan det ikke er urealistisk for voksne at lave et sporskifte

Vanløse

Psykisk syge venter på svar - nu langer Københavns ombudsmand ud: - Vi lytter, tænker os om og retter op, siger politiker

Udsender varsel

DMI advarer: Her er der risiko for lokale skybrud

Vanløse

Mere end hver 10. rammes: Ny super-afdeling skal bekæmpe lumsk sygdom

Annonce