Annonce
Erhverv

16 år med original mexicansk mad er snart fortid: Que Pasa lukker og slukker

Efter 16 år i køkkenet lukker Jon Paris King sin mexicanske restaurant, Que Pasa. VanløseLIV har været forbi til et sidste måltid og en snak.

Hvis du ikke har været nede på Que Pasa på Bogholder Alle, så er det ved at være sidste udkald, da restauranten lukker 30 september. VanløseLIV var forbi til et sidste måltid.

- Jeg er bare lidt træt. Jeg har lavet mad morgen, middag og aften i 16 år, og jeg vil ikke dø på gulvet, siger indehaver af Que Pasa, Jon Paris King, der 30. september lukker og slukker sin lille mexicanske restaurant. Han slår fast, at Que Pasa ikke lukker, fordi han er ramt økonomisk af coronakrisen.

- Butikken kører. Det handler mere om, at jeg har behov for at slappe af. Bare slappe af. Jeg har masser af energi, men jeg er træt af at lave mad, siger den snart tidligere indehaver af Que Pasa, der fortæller, at mange af hans stamkunder er kede af, at restauranten stopper. Stedet hvor Rock i Rendestenen faktisk startede.

Annonce

Opvokset med mexikansk mad

- Det var her Rock i rendestenen startede i tidernes morgen, så der er meget historie og mange minder her, siger Jon. Han fortsætter.

- Mange har sagt, at de er kede af det. Men jeg kan ikke mere, siger Jon, der oprindeligt er fra Los Angeles. Han åbnede Que Pasa for 16 år siden, fordi han elskede mexicansk mad, og ikke kunne finde et mexicansk sted, han synes, var godt nok.

Jeg tager en måned fri, og så tager jeg den derfra

Jon Paris King, snart tidligere indehaver af Que Pasa

- I LA spiste jeg meget mexicansk mad. Min mor havde et hus i Mexico, så det har været en naturlig del af mit liv i USA at spise mexicansk, så det var et stort savn, da jeg kom til Vanløse. Så hvorfor ikke åbne et sted, hvor jeg jo så også kunne spise gratis, siger han og griner.

Jon inviterede på et sidste måltid på Que Pasa. Her fik redaktionen selvfølgelig mexicanske øl til.  Foto. Chili Djurhuus

- Lavede du også mad i USA?

- Nej, der trænede jeg heste, svarer Jon der, derfor fik sin mor til Vanløse i en periode for at lære ham at lave den legendariske mexicanske mad, som nu snart er fortid i Vanløse.

Hvad skal du lave nu?

- Det ved jeg ikke. Jeg tager en måned fri, og så tager jeg den derfra, siger Jon og smiler.

Hvad kommer der så i stedet for Que Pasa?

- En sushi and wok restaurant, svarer Jon afsluttende og kigger rundt i sin restaurant med et melankolsk blik i øjnene.

Annonce